kersenfestival 2019!

kersenfestival cothen
kersenfestival 2019!

Het Hollandse kersenseizoen wordt feestelijk geopend in de kersenboomgaard van Theo Vernooy.


Het Kersenfestival van Theo Vernooy trekt jaarlijks duizenden bezoekers. Onder de traditionele hoogstam bomen staan marktkramen met o.a. streekproducten en brocante. Je kunt er proeven van kersenijs tot kersengebak. Ontdek alles over de kers in het Kersenmuseum en rijd rond in de Kersexpress. Voor kinderen is er een speelplein en heuse Kersenspeurtocht door de boomgaard.


Fruitteeltbedrijf Vernooy - Groenewoudseweg 18 - Cothen

 

Wat is er te doen?

Onder onze hoogstam kersenbomen wordt tijdens het festival de Kersenmarkt gehouden. Hier vindt u een gevarieerd aanbod van o.a. streekproducten, sieraden, brocante, hoeden, tassen en andere snuisterijen. Daarnaast kunt u genieten van kersenijs, Luikse wafels met warme kersen, koffie/thee met kersengebak en natuurlijk van de vers geplukte kersen uit onze boomgaard. Verder rijdt tijdens het kersenfestival de kersentrein ("De Kersexpress") door de boomgaard, zijn er jachthond demonstraties en kan er een bezoek gebracht worden aan Het Kersenmuseum. Daar wordt ieder uur "live" geveild en kunt u kijken of u met een bod via de veilingklok goede zaken kunt doen. Natuurlijk ontbreekt de muziek op beide dagen niet in onze boomgaard. De inmiddels vertrouwde muzikale optredens zorgen voor een vrolijke noot op dit festival.

Speciaal voor de kinderen hebben we een speelplein. Hier mag met krijt op de tafel worden getekend, en kan er gesprongen en gerend worden op de "stormbaan" of de trampoline. Dit jaar zijn er helaas geen roofvogels om van dichtbij te bewonderen, maar kunnen er verschillende soorten boerderijdieren worden geaaid of geknuffeld op onze mobiele kinderboerderij. In de boomgaard is een kersenspeurtocht uitgezet, om zo spelenderwijs alles over de kersenteelt te leren!

Ieder jaar geven we een vereniging de gelegenheid om de Kersenpitspuuwwedstrijd te organiseren. Tegen een kleine vergoeding kunt u hier mooie prijzen winnen.

 

Ook dit jaar is de mobiele sap persmachine aanwezig zodat u kunt zien hoe uit fruit (appels, peren, kersen) sap wordt geperst. Het sap wordt in zakken opgevangen en in vacuĆ¼m verpakt. En hoe leuk is het om een vers geperste sappentap mee naar huis te nemen. Verser kan niet!

Klik hier voor de routebeschrijving naar Het Kersenfestival. Hier leest u ook welke faciliteiten er zijn.