GIJS boerenkazen Cum Laude bekroond!

maar liefst 3 kaasboeren vallen in de prijzen
GIJS boerenkazen Cum Laude bekroond!

Maandag 27 maart jl. werden maar liefst 3 boerenkazen van GIJS bekroond met het predicaat Cum Laude tijdens de Cum Laude Awards 2017, de grootste kaaswedstrijd van Nederland.

Cum Laude
De Cum Laude Awards is een verkiezing van de lekkerste boerderijzuivel van Nederland. Door middel van een technische keuring met puntentelling tot 100 worden gouden, zilveren en bronzen medailles toegekend. Drie van onze kaasboeren die onder het merk GIJS verkrijgbaar zijn bij de PLUS supermarkten vielen in de prijzen;
GOUD voor de Jong Belegen Boerenkaas van kaasboerderij Korevaar
BRONS voor de Belegen Boerenkaas van Piet de Jong
En Hoeve Waterrijk ontving BRONS, ZILVER en GOUD, voor haar oude Boerenkaas, de Belegen en de Overjarige Boerenkaas.

Boerenkaas
Boerenkaas is door de Europese Unie erkend als Gegarandeerde Traditionele Specialiteit (GTS). Alleen kaas die echt op de boerderij bereid is, bereid uit zogenaamde verse ‘rauwe’ melk, afkomstig van de eigen veestapel, mag Boerenkaas genoemd worden. De speciale bereiding geeft de kaas extra smaak. Bovendien smaakt elk stukje Boerenkaas uniek. Elke kaasboerderij heeft immers een eigen werkwijze en receptuur. Juist dit maakt de Cum Laude Awards zo bijzonder.

Proeven bij PLUS
Het onderstreept eens temeer de missie van GIJS om het lekkerste van boer, bakker of slager beschikbaar te maken voor de consument. Wie de winnende boerenkazen zelf wil beoordelen, kan terecht in de supermarkten van PLUS. Op elke boerenkaas van GIJS staat duidelijk vermeld door welke kaasboer deze is gemaakt. De Cum Laude kazen worden voorzien van een extra Cum Laude sticker.