GIJS in bedrijfsrestaurants

Bijzondere samenwerking met cateraar Albron
GIJS in bedrijfsrestaurants

De producten van onze boeren, bakkers en slagers bereiken vanaf heden vele duizenden gasten van bedrijfsrestaurants in Nederland. GIJS gaat een samenwerking aan met een van de grootste cateraars van Nederland, Albron. Vanaf mei zijn in ruim 100 bedrijfsrestaurants met de formule Onze Keuken producten van Hollandse bodem verkrijgbaar die bereid zijn door echte ambachtslieden. Rond de zomer moet dat aantal gegroeid zijn tot 300 á 400 restaurants.

Ambitieuze samenwerking
Na een succesvolle pilot bij 10 Onze Keuken locaties is besloten om 30 GIJS producten op te nemen in het assortiment van 300 á 400 restaurants van Albron. ‘Een nieuwe uitdaging’, noemt René Bink, directeur van StreekSelecties, de samenwerking. ‘Dankzij ons brede assortiment en de flexibiliteit van onze producenten, kunnen we ook hier weer écht maatwerk leveren.’ De afgelopen jaren hebben de lekkernijen van GIJS hun weg al gevonden binnen de supermarkt, boerderijwinkels en hotellerie. De producten van GIJS passen heel goed binnen de formule van Onze Keuken. Rogier Claessens, formulemanager Onze Keuken van Albron: ‘In Onze Keuken draait alles om lekker en vers eten & drinken in een huiselijke sfeer. Verse, duurzame producten, het liefst uit de regio, staan centraal. GIJS streekproducten zijn smaakvol en hebben ieder een mooi verhaal, wat we vertellen aan onze gasten. In alle opzichten een waardevolle aanvulling op ons assortiment.’

GIJS’ helden
De producten die door Albron worden afgenomen zijn lokale lekkernijen van veelal kleinschalige producenten met een bijzonder verhaal.  Piet de Jong uit Streefkerk laat de gasten van Onze Keuken kennis maken met zijn Boerenkaas. Deze kaas wordt op authentieke wijze op zijn boerderij gemaakt van verse melk van eigen koeien. Een echte traditionele specialiteit. Slager Ad Reinders uit Eindhoven gebruikt voor zijn gerookte woudham het beste en lekkerste Nederlandse varkensvlees. Nog geheel volgens traditioneel familierecept hanteert hij een langdurig rijpingsproces en rookt de ham op beuken- en eikenhout. Bakker Richard Ribbink uit Apeldoorn heeft ambachtelijke crackers. Deze worden rijkelijk met de hand belegd en zijn 100% natuurlijk. ‘Wij vinden het prachtig om onze ambachtelijke crackers te presenteren aan de gasten van Onze Keuken. Een lekker hartig alternatief voor brood dat zelfs zonder beleg om je vingers bij af te likken is.’ Aldus Richard Ribbink.

De producten van GIJS zijn verkrijgbaar bij PLUS supermarkten en zijn ook verkrijgbaar voor horeca, hotels, boerderijwinkels en andere cateraars, zoals bijvoorbeeld Bilderberg Hotels, Westcord Hotel en ziekenhuizen.