GIJS zuivelboer 2x Cum Laude!

GIJS boerenkarnemelk en roomyoghurt vallen in de prijzen
GIJS zuivelboer 2x Cum Laude!

Het is een unieke ervaring voor onze zuivelboer Ernst van der Schans, tijdens de Cum Laude verkiezing viel hij maar liefst 2 keer in de prijzen. Bij deze landelijke wedstrijd worden de lekkerste zuivelproducten gekozen die rechtstreeks van de boerderij komen.

De boerenkarnemelk van Ernst werd maar liefst met een 10 beoordeeld! De boerenroomyoghurt met aardbei en rabarber, die na Pasen pas te verkrijgen is bij de PLUS supermarkten, won goud in de categorie ‘zuivelspecialiteiten van de boerderij’.

Boeren karnemelk
De jury van smaakdeskundigen over de boeren karnemelk van den Ernst: “Deze karnemelk is romig rond van smaak, het zure ‘piekje’ is perfect en maakt de smaak aangenaam fris.”

Boeren roomyoghurt met fruit
Dat de nieuwe roomyoghurt met aardbei en rabarber het predicaat Cum Laude heeft gewonnen is een mooie erkenning voor een nieuw product dat tot stand is gekomen dankzij de samenwerking tussen twee GIJS producenten. Ernst, de zuivelbereider en Sipke Nieuwenhuis die het fruit voor dit toetje verzorgt.
Het vernieuwende aan deze roomyoghurt is dat deze alleen maar Hollands fruit bevat. Dat klinkt heel logisch, maar voor soortgelijke toetjes wordt vaak fruit uit Polen of nog verder weg gebruikt.

Lekkerste van boer, bakker of slager
Het onderstreept eens temeer de missie van GIJS streekproducten om het lekkerste van boer, bakker of slager beschikbaar te maken voor de consument. Met ervaren en bezielde producenten als Ernst van der Schans en Sipke Nieuwenhuis blijven we innoveren en steeds meer mooie producten maken.

Wie de winnende yoghurt zelf wil beoordelen, kan vanaf maandag 6 april terecht in de supermarkten van PLUS. Behalve de GIJS roomyoghurt met aardbeien en rabarber komen er nog twee smaakvarianten; appel-kaneel en framboos. De bekroonde GIJS boerenkarnemelk is al te koop in de PLUS-supermarkten.