Goed om te weten

Lees hier meer over GIJS streekproducten

Meer over GIJS streekproducten

Toon alle antwoorden
Verberg alle antwoorden
 • Wie of wat is GIJS?

  GIJS streekproducten is een verzameling van de lekkerste producten van Nederlandse bodem. Hiervoor werken we samen met zo’n 60 boeren, bakkers en slagers. GIJS streekproducten maakt het verhaal achter het product voor iedereen zichtbaar, om zo de kloof tussen producent en consument te verkleinen.

  De producten moeten aan een aantal criteria voldoen, die worden gecontroleerd door StreekSelecties, de organisatie achter GIJS streekproducten;

  Vakmanschap
  Producenten die durven kiezen voor kwaliteit i.p.v. kwantiteit, die met passie en vakmanschap een verschil willen maken.

  Een onderscheidende smaak
  Dankzij bijzondere teeltmethode, keuze van ingrediënten, bereidingswijze en/of receptuur.

  Grondstoffen van Nederlandse bodem
  De ingrediënten komen, zoveel als mogelijk, van Nederlandse bodem. Lekker en het scheelt een hoop kilometers! En ja, dat betekent dat we sommige producten alleen in het seizoen kunnen leveren.

  Voor bepaalde grondstoffen maken we een uitzondering, zoals het bloem van onze bakker. De granen waar het bloem van wordt gemaakt heeft écht wat meer zonuren nodig dan het Nederlandse klimaat te bieden heeft.

  In een goede samenwerking is ook aandacht voor ontwikkeling. Zo werken we met onze producenten om het dierenwelzijn voor nog meer producten te verbeteren. Ook streven we naar oorspronkelijk recepturen zonder onnodige toevoegingen (E-nummers). 

 • Waar komt de naam GIJS vandaan?

  De naam GIJS staat voor eenvoud, herkenbaar en oer-Hollands, net als onze producten.
  En we vinden het gewoon een mooie naam:-D.

 • Waarom streekproducten?

  Streekproducten zijn er in veel vormen en maten. Sommige zijn lokaal wereldberoemd, andere hebben fans in het hele land.

  Wij zoeken in heel Nederland naar bijzonder lekkere producten van échte vakmensen. Wanneer je je door smaak laat leiden kom je in alle uithoeken van het land. Boerenkaas uit Zuid-Holland,  fruit uit de Betuwe en zuivel van de Gelderse graslanden.

  GIJS streekproducten maakt deze smaakjuweeltjes beschikbaar voor heel Nederland. Doordat we niet lokaal maar landelijk werken kunnen we het vervoer efficiënter verzorgen. Zo besparen we kosten. Wel zo fijn, ook voor jouw portemonnee.

   

 • Het ontstaan van GIJS streekproducten

  GIJS streekproducten is een initiatief van StreekSelecties. Een jonge organisatie die in 2007 is opgericht. De ZLTO (zuidelijke land- en tuinbouw organisatie) heeft de organisatie mee opgericht met als doel hoogstaande kwaliteitsproducten van kleine producenten (MKB) voor een breder publiek toegankelijk te maken. Dit gebeurt door de krachten van de verschillende producenten onder 1 productlijn te bundelen; GIJS streekproducten.

  StreekSelecties gaat een langdurige samenwerking met haar producenten aan. Naast de verkoop en het communicatie platform helpt StreekSelecties ook bij de productontwikkeling, verpakkingsontwikkeling, borging van hygiëne en kwaliteit en het transport van de producten.

Steeds een stapje verder

Toon alle antwoorden
Verberg alle antwoorden
 • Meer weten over E-nummers?

  E-nummers ofwel additieven zijn toevoegingen die gedaan worden aan voedingsmiddelen om een bepaald doel te bereiken; een betere structuur of stevigheid, voedselveiligheid of bijvoorbeeld een betere houdbaarheid. De E betekent dat de toepassing van deze additieven veilig is bevonden en goedgekeurd door de EU. Het nummer dient als afkorting van een soms erg lange naam. 

  E-nummers hebben een slechte reputatie en dat is niet altijd terecht. Want bijvoorbeeld het gebruik van conserveermiddelen zorgt ervoor dat levensmiddelen langer houdbaar blijven en daarmee kan voedselverspilling beperkt worden. Een veelvoorkomend misverstand is dat E-nummers niet natuurlijk zouden zijn. Het is zelfs zo dat veel E-nummers van nature ook in voedsel voorkomen, denk hierbij aan vitamine C, citroenzuur, caroteen (kleurstof uit wortelen).

  GIJS wil oorspronkelijke, van nature smaakvolle producten op de markt brengen. Wij vragen onze producenten dan ook om het gebruik van E-nummers zoveel mogelijk te beperken.

  Onderstaand de E-nummers die NIET in de receptuur van onze producten voorkomt:

  Geen gebruik van smaakversterkers [E620, E621, E622, E623, E624, E625, E626, E627, E628, E629, E630, E6312]Geen gebruik van Azo-kleurstoffen [E102, E110, E122, E123, E124, E129, E151, E155, E180]Meer weten over E-nummers in één van de GIJS streekproducten? Mail naar info@streekselecties.nl we vertellen je graag meer.

 • Een transparante werkwijze

  We vinden het belangrijk om te weten waar ons eten vandaan komt. We kennen al onze boeren, bakkers en slagers dan ook persoonlijk. We zitten regelmatig met elkaar om de keukentafel, zo weten we precies wat voor vlees we in de kuip hebben. Wil jij ook weten waar je eten vandaan komt? Op elke verpakking vertellen we het verhaal achter het product en laten we zien wie en hoe het product wordt gemaakt. Maak op onze website kennis met onze boeren, bakkers en slagers en hun producten. Door transparant te zijn willen we onze kennis delen, maar ook leren. Heb je vragen, ideeën of een kritische noot? Laat het ons weten en mail naar info[EMAIL BESCHERMD />]@[EMAIL BESCHERMD />]streekselecties.nl. Breng ook eens een bezoek aan een van de boerderijwinkels van onze producenten. 

 • Meer weten over keurmerken?

  We gebruiken geen keurmerken als kompas maar kennen onze boeren, bakkers en slagers persoonlijk. Zo weten we precies wat voor vlees we in de kuip hebben. Bovendien werkt een slager heel anders dan een aardbeienteler en bekijken we per product wat belangrijk is.Ook hebben onze producenten uiteenlopende initiatieven op het gebied van maatschappij en milieu, die niet altijd in een keurmerk te vangen zijn. Zoals zorgboerderijen, organisatie van open dagen, landschap verfraaiing, milieuvriendelijke teeltmethoden, warmte terugwinning etc. We kiezen ervoor om het verhaal achter het product met je te delen, zodat je ook zelf kunt oordelen. De gemene deler van GIJS streekproducten:

  Vakmanschap
  Producenten die durven kiezen voor kwaliteit i.p.v. kwantiteit, die met passie en vakmanschap een verschil willen maken.

  Een onderscheidende smaak
  Dankzij bijzondere teeltmethode, keuze van ingrediënten, bereidingswijze en/of receptuur.

  Grondstoffen van Nederlandse bodem
  De ingrediënten komen, zoveel als mogelijk, van Nederlandse bodem. En ja, dat betekent dat we sommige producten alleen in het seizoen kunnen leveren. Voor bepaalde grondstoffen maken we een uitzondering, zoals het bloem van onze bakker. De granen waar het bloem van wordt gemaakt heeft écht wat meer zonuren nodig dan het Nederlandse klimaat te bieden heeft.

  In een goede samenwerking is ook aandacht voor ontwikkeling. Zo werken we met onze producenten om het dierenwelzijn voor nog meer producten te verbeteren. Ook streven we naar oorspronkelijk recepturen zonder onnodige toevoegingen (E-nummers).

  De producten van GIJS worden gemaakt door producenten die kiezen voor kwaliteit. Dit leidt tot smaakvolle producten die zijn geproduceerd met oog voor mens, dier en milieu. Transparantie is een belangrijke waarde bij GIJS: consumenten kunnen over ieder product lezen wie het product maakt, op welke wijze en welke duurzaamheidsstandaard er wordt toegepast. Keurmerken zijn het bewijs van de duurzame inspanningen van onze producenten en maken het voor consumenten makkelijk om voor het schap te navigeren op duurzaamheid. 

  Op GIJS-producten kun je de volgende keurmerken aantreffen:
  - Beter Leven keurmerk op vleesproducten en eieren
  - MSC en ASC op vis
  - Weidemelk op zuivelproducten
  - Biologisch op fruit en kaas
  - Boerderijzuivel op zuivelproducten

  In het assortimentsoverzicht op deze site kun je voor ieder product afzonderlijk lezen of en welk keurmerk van toepassing is.

  Transparantie is ons keurmerk. Zo willen we onze kennis delen, maar ook leren. Heb je vragen, ideeën of een kritische noot? Laat het ons weten en mail naar info[EMAIL BESCHERMD />]@[EMAIL BESCHERMD />]streekselecties.nl.

 • Meer weten over dierenwelzijn?

  Werken met dieren is mensenwerk. De meeste veehouders kennen we persoonlijk. Zo weten we precies hoe het de dieren vergaat. De zorg en betrokkenheid van de boer gaat tenslotte verder dan een keurmerk alleen. Zo hebben we de term ‘vrije keuze’ koeien in het leven geroepen voor onze zuivelboeren waar de koeien zelf bepalen of ze naar binnen of buiten gaan. Bij bijna alle producten vertellen we hoe het met het dierenwelzijn is gesteld. Maar eerlijk is braaf. Ondanks dat we hard aan de weg timmeren, hebben we nog een paar uitdagingen liggen.

  Een aantal van onze slagers gebruikt Nederlands vlees, waarvan we het dierenwelzijn willen verbeteren.
  Hoewel er veel aandacht voor is in de media, is de beschikbaarheid van kwalitatief Nederlands vlees in de praktijk beperkt. En als we dan voor duurzaam vlees gaan, dan willen we het wél goed doen. Dat betekent:
  - van Nederlands vee
  - behoud van smaak en kwaliteit
  - juiste verwaarding van het hele dier (het gehele dier op een kwalitatieve manier verwerken)
  - goede prijs voor alle betrokken partijen; zowel producent als consument

  Dit vraagt een goede samenwerking door de hele keten van veehouder tot slager. Met deze operatie zijn we druk bezig. Wil je weten hoe ver we op dit moment zijn? We informeren je graag.

Ook GIJS familie worden?

Toon alle antwoorden
Verberg alle antwoorden
 • Ook GIJS streekproducten aanbieden?

  GIJS streekproducten biedt een onderscheidend assortiment voor supermarkt, boerderijwinkel, kerstpakket of catering. Daarnaast maken we werk van het verhaal van ons eten. Door proeverijen te organiseren, aanwezig te zijn op streekmarkten, onze foodtruck op bijzondere plaatsen neer te zetten.

  We werken met ruim 60 boeren, bakkers en slagers over het hele land en kunnen snel en flexibel inspelen op uw vraag.

  Graag gaan wij in gesprek over mogelijkheden voor authentieke producten voor uw organisatie. Neem vrijblijvend contact met ons op voor een nadere kennismaking.

  GIJS streekproducten is een initiatief van StreekSelecties
  StreekSelecties
  Klompenmaker 2
  5252AT Nieuwkuijk
  T  073-7119371
  E  info[EMAIL BESCHERMD />]@[EMAIL BESCHERMD />]streekselecties.nl
  I   www.streekselecties.nl 

 • Ook GIJS producent worden?

  Wij zijn altijd op zoek naar nieuwe producenten die op dezelfde manier over eten denk als wij. Maak je een product dat onderscheidend lekker is en waarvan voldoende beschikbaar is om aan een supermarktketen te kunnen leveren dan horen we graag van je.

  In de eerste fase kijken we in hoofdlijnen of we iets voor elkaar kunnen betekenen. Samen met één van onze oprichters, de Zuidelijke Land en Tuinbouw Organisatie (ZLTO), hebben we hiervoor een Klantkompas gemaakt. Vul je gegevens in op www.klant-kompas.nl zodat we samen naar de vervolgstappen kunnen kijken. Voor meer informatie kun je een bericht sturen aan info@streekselecties.nl