Dirk Nijhof

kippenboer uit Nijkerk
GIJS producent
  sinds 2016
Dirk Nijhof
 
'De kippen kunnen in hun ruim overdekte buitenverblijf genieten van de zonnestralen.'

Op de pluimveehouderij bij Van Beek in Nijkerk verzorgt Dirk Nijhof de Beter Leven vleeskuikens. Al van kleins af aan werd Dirk omringt door kippen. Zijn opa was namelijk ook een echte kippenboer. Niet voor niets dat Dirk al zo’n 20 jaar met veel plezier bij Van Beek de kippen verzorgt. Het is bijna meer hobby dan werk.

De kuikens die Dirk verzorgt zijn gezonder en vitaler dan gangbare vleeskuikens. In de ruimere kippenstallen (10 kippen/m2) groeien de kuikens in alle rust op tot ze 8 weken oud zijn waarna ze geslacht worden. De kuikens mogen ook naar buiten. In het overdekte buitenverblijf kunnen ze genieten van de zonnestralen en als ze oud genoeg zijn krijgen ze ook strobaaltjes. Alle kippen hebben ongekapte snavels en krijgen alleen de vereiste gangbare inentingen, dus geen antibiotica.

Niet voor niets dus dat deze kippen een Beter Leven keurmerk* hebben gekregen van de Dierenbescherming.

Van Beek is één van de pluimveehouders waar het kippenvlees vandaan komt voor de GIJS maaltijd: Hollandse bospeentjes met kippendijfilet (1* Beter Leven) en bearnaisesaus en aardappelpartjes met schil.