Ernst van der Schans

zuivelbereider uit het Gelderse Well
GIJS producent
  sinds 2010
Ernst van der Schans
 
"Wij bereiden onze dagverse zuivelproducten op onze eigen boerderij."

De zuivelboerderij van Ernst van der Schans staat in Well, het groene hart van de Bommelerwaard. Sinds 1990 bereidt Ernst zijn eigen zuivel. De dagverse melk van zijn eigen koeien wordt verwerkt tot de lekkerste zuivelproducten.

Sinds het voorjaar van 2015 maakt Ernst ook roomyoghurt met Hollands fruit. De aardbei-rabarber variant behaalde het predicaat Cum Laude van Stichting Boerderijzuivelen en kreeg maar liefst een 9 van de vakjury.

Wel eens een pannenkoek gegeten met geitenmelk?
Naast koemelk producten bereidt Ernst ook geitenzuivel. Geitenzuivel is een lekker alternatief voor koemelk.
Ernst heeft zelf geen geiten, maar haalt de geitenmelk bij zijn broer Alexander. De geitenhouderij van Alexander staat even verderop, in Hurwenen. Alexander heeft deelgenomen aan het project ‘Vooruit met de geit’. Doel van het project is de leefomstandigheden van de geiten zo natuurlijk mogelijk te maken.

----------

De koe-zuivelproducten van Ernst dragen het keurmerk ‘Échte Boerderijzuivel’ van de bond van Boerderijzuivel-bereiders. Aan dit keurmerk kun je zien dat alles onder 1 dak plaatsvindt. Van het veehouden tot het melken en van de zuivelproductie tot het verpakken, alles gebeurt op dezelfde zuivelboerderij. Verser kan het niet!

Het welzijn van de koeien vindt Ernst erg belangrijk. In de weiden rond de boerderij grazen zijn koeien naar lieve lust. De dames bepalen zelf wanneer ze gemolken willen worden.

GIJS heeft de volgende producten van Ernst van der Schans in haar assortiment: boeren vanilleyoghurt, milde boeren karnemelk, volle boerenyoghurt, milde boerenyoghurt, boeren vanillevla, boeren geitenyoghurt, geiten karnemelk en geitenmelk.