Kees Hamelink

pruimenteler uit Wemeldinge
GIJS producent
  sinds 2011
Kees Hamelink
 
"De kunst is de pruimen op het juiste moment te oogsten."

Kees Hamelink uit Wemeldinge leerde het vak van zijn vader. Het hele seizoen is hij actief in de buitenlucht. 

Pruimen zijn geen gemakkelijke teelt, het zijn kwetsbare vruchten. Door de pruimen lang genoeg aan de boom te laten rijpen, komen de vruchten goed op smaak.

Kees plukt alleen de rijpe, goed gekleurde pruimen. Hierdoor zijn de pruimen éxtra zoet van smaak en is het vruchtvlees lekker sappig. Een rijpe pruim heeft een zoete geur en is stevig maar geeft wel iets mee bij een zachte vingerdruk.

Voor GIJS streekproducten teelt Kees 2 pruimenrassen; Opal en Jubileum.

Eind mei.

Bloesem in de boomgaard.


begin juli.

Pruimen dunnen voor betere smaak

foto links: Verwijderde, uitgedunde pruimen laten we vallen.

foto midden: Overvolle takken met pruimen.

foto rechts: Takken waar de pruimen veel plaats en licht hebben om groot en zoet te worden.