Richard Ribbink

ambachtelijke beschuitenbakker uit Apeldoorn
GIJS producent
  sinds 2010
Richard Ribbink
 
"Als je mijn beschuiten eet, kun je wel fluiten."

Richard Ribbink heeft zijn passie voor het bakkersvak niet van een vreemde. De bakkerszoon trad in vaders voetsporen en ontwikkelde, samen met zijn broer Mark, zijn eigen specialiteit: beschuit.

De broers hebben sinds enkele jaren hun eigen specialiteitenbakkerij in Apeldoorn. Mark schreef vanuit zijn opleiding het businessplan voor de bakkerij. Richard heeft de leiding in de productie en Mark stuurt de rest van de organisatie aan. Met een jong team maken ze onder andere beschuiten, crackers en toast. De heren zien het echte bakkersambacht steeds verder verdwijnen en willen juist deze ambachtelijke kwaliteit in ere houden.

Naast de beste grondstoffen zijn voldoende tijd en aandacht voor het product de belangrijkste ingrediĆ«nten. Voor GIJS streekproducten maken de heren met-de-hand-belegde bakkers beschuiten, crackers, toast, granen koeken en granola.