Appeltaart

met hazelnoten

ZTRDG personenZTRDG personenZTRDG personenZTRDG personenZTRDG personenZTRDG personenZTRDG personenZTRDG personenZTRDG personenZTRDG personen | ZTRDG bereidingstijdca. 40 minuten + 1 uur wachten

| 10 |
Appeltaart

Ingrediënten:

500 gram GIJS molenaars appeltaartmix, 150 gram roomboter + om in te vetten, 2 GIJS eieren, 6 GIJS Wellant appels, 100 gram rozijnen, 75 gram geroosterde en gehakte hazelnoten, flinke snuf kaneel, bloem om te bestuiven

Bereiding:

Kneed appeltaartmix, roomboter en 1 ei tot een samenhangend geheel. Laat het deeg 30 minuten opstijven in de koelkast. Wel de rozijnen ondertussen in heet water. Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd in dunne partjes. Meng de appels met de rozijnen, de hazelnoten en de kaneel. Verwarm de oven voor op 170 graden Celsius. Vet de bakvorm in en bestuif met bloem. Haal het deeg uit de koelkast, leg een klein beetje deeg apart voor de stroken, en rol de rest uit. Leg het deeg en vervolgens de appels in de bakvorm. Kneed het overgebleven deeg tot een bal en rol opnieuw uit. Snijd stroken van 1 cm breed uit het deeg. Leg deze stroken in een ruitvorm op de taart. Scheid het andere ei en klop het eiwit los. Bestrijk de taart met het eiwit. Plaats het bakblik in de voorverwarmde oven. Bak de taart in 60-75 minuten goudbruin

TIP! Lekker met GIJS kaneel roomijs of GIJS yoghurt roomijs

Zoete taart

Kooktijd:
Totale tijd:

Goed om te weten:
Snijd je appels in hele dunne schijfjes. Dit smaakt erg lekker, maar daarnaast ziet het er ook nog eens heel mooi uit! De hazelnoten maken de taart nét even anders dan je gewend bent.

Voedingswaarden per eenpersoonsportie (richtlijn):
energie 2050 kJ/490 kcal, vetten 30 g, waarvan verzadigde vetzuren 17 g, eiwitten 6 g, koolhydraten 48 g