Boeren geitenyoghurt

met fruitroggebrood en rood fruit

ZTRDG personenZTRDG personenZTRDG personenZTRDG personen | ZTRDG bereidingstijdca. 15 minuten

| 4 |
Boeren geitenyoghurt

Ingrediƫnten:

4 sneetjes GIJS fruit roggebrood, 75 gram GIJS Westlandse druiven, 75 gram GIJS frisse kersen, 75 gram bramen, 75 gram frambozen, 400 gram GIJS boeren geitenyoghurt, 1 zakje vanillesuiker

Bereiding:

Was al het fruit en leg van elk soort fruit 4 stuks apart voor de garnering. Haal de steeltjes van de kersen af en ontpit ze. Snijd de druiven doormidden. Meng de druiven met de kersen, de bramen en de frambozen. Meng de GIJS boeren geitenyoghurt met de vanillesuiker. Schep de yoghurt in vier hoge coupes. Schep het fruit bovenop de yoghurt. Verkruimel het GIJS fruit roggebrood erboven. Garneer met het apart gelegde fruit.

Ontbijt/lunch

Toetje

Kooktijd:
Totale tijd:

Goed om te weten:
Roggebrood in een dessert lijkt in eerste instantie misschien een beetje gek. Het fruitroggebrood van GIJS bevat echter een zoet fruitig accentje, en past daardoor uitstekend bij de volle roomyoghurt en het verse fruit van GIJS.

Voedingswaarden per eenpersoonsportie (richtlijn):
energie 880kJ/210 kcal, vetten 5 g, waarvan verzadigde vetzuren 3 g, eiwitten 6 g, koolhydraten 34 g