Frambozentaart

met koekjesbodem

ZTRDG personenZTRDG personenZTRDG personenZTRDG personenZTRDG personenZTRDG personenZTRDG personenZTRDG personenZTRDG personenZTRDG personenZTRDG personenZTRDG personen | ZTRDG bereidingstijdca. 60 minuten + 5 uur wachten

| 12 |
Frambozentaart

Ingrediƫnten:

200 gram speculaas of biscuit of andere koekjes, 60 gram roomboter in klontjes, 120 gram GIJS jam framboos-peer, 12 blaadjes gelatine, 500 gram frambozen waarvan 300 gram fijn geprakt, 100 ml GIJS appelpeer framboossap, 500 gram magere kwark, 200 gram witte basterdsuiker, 250 ml slagroom

Bereiding:

Bekleed de bakvorm met bakpapier, ook de zijkanten. Verkruimel de koekjes in een keukenmachine en doe in een kom. Smelt de roomboter in een steelpan. Meng de speculaas met de roomboter en 2 eetlepels water. Doe het mengsel in de taartvorm en duw het aan tot het gelijkmatig verdeeld is. Laat opstijven in de koelkast.

Meng de kwark met de witte basterdsuiker in een kom. Klop de slagroom stijf in een andere kom. Week vervolgens 10 blaadjes gelatine 5 minuten in koud water. Breng het sap in een steelpan aan de kook en haal de steelpan van het vuur. Knijp de blaadjes gelatine uit en los op in het sap. Laat afkoelen tot lauwwarm. Roer het gelatinemengsel en de fijn geprakte frambozen erdoor. Spatel vervolgens de slagroom door het kwarkmengsel. Giet het mengsel in de taartvorm. Laat minstens 3 uur opstijven in de koelkast.

Week vervolgens de overige blaadjes gelatine in koud water. Breng de jam met 2 Ć  3 eetlepels water aan de kook en haal de pan van het vuur. Knijp de blaadjes gelatine uit en los op in de jam. Laat afkoelen tot lauwwarm. Giet over de taart zonder de kwarklaag aan te raken. Laat minstens 2 uur opstijven in de koelkast. Garneer met de rest van de frambozen.

Zoete taart

Kooktijd:
Totale tijd:

Voedingswaarden per eenpersoonsportie (richtlijn):
energie 1380kJ/330kcal, vetten 15 g, waarvan verzadigde vetzuren 9 g, eiwitten 8 g, koolhydraten 38 g