Frisse makreelsalade

met GIJS gefileerde makreel

ZTRDG personenZTRDG personenZTRDG personenZTRDG personenZTRDG personenZTRDG personenZTRDG personenZTRDG personen | ZTRDG bereidingstijdca. 10 minuten

| 8 |
Frisse makreelsalade

Ingrediƫnten:

200 gram GIJS gefileerde makreel, 3 eetlepels GIJS volle boeren yoghurt, 1 eetlepel mayonaise, zout en peper, voor de garnering: kleine tomaatjes & bieslook

Bereiding:

Doe de makreelfilet in een kom en voeg de yoghurt en mayonaise er aan toe, roer het geheel tot een stevige salade. Voeg zout en peper naar smaak toe. Serveer als borrelhapje op een GIJS meergranen toast of bij een salade.

Borrelhapje / Voorgerecht

Kooktijd:
Totale tijd:

Goed om te weten:
Onze makreel wordt eerst gerookt en daarna pas met de hand gefileerd. Deze volgorde van visroken zorgt voor de lichte kleur van de makreel en voor een heerlijke rooksmaak. Wanneer de makreel eerst gefileerd zou worden en daarna pas gerookt, zou de makreel bruin van kleur zijn.

Voedingswaarden per eenpersoonsportie (richtlijn):
energie 440 kJ/110 kcal, vetten 9 g, waarvan verzadigde vetzuren 2 g, eiwitten 5 g, koolhydraten 1 g