Gebakken schol

met sperziebonen

ZTRDG personenZTRDG personen | ZTRDG bereidingstijdca. 25 minuten

| 2 |
Gebakken schol

Ingrediƫnten:

2 GIJS verse noordzee schollen, olijfolie, 150 gram GIJS spekreepjes gerookt, 350 gram GIJS sperziebonen, 1 eetlepel honing, 2 eetlepels tijmblaadjes

Bereiding:

Zie voor de bereiding van schol, visverpakking GIJS verse schol. Kook de verse sperziebonen beetgaar. Verhit in een hapjespan 2 eetlepels olijfolie. Bak de gerookte spekjes knapperig uit. Voeg de sperziebonen toe in de hapjespan en schep vervolgens de honing en de tijmblaadjes er doorheen. Verwarm nog 1 minuut. Serveer de schol met de zoete sperziebonen en spekjes.

Hoofdgerecht

Kooktijd:
Totale tijd:

Goed om te weten:
De vissersschepen die de schol van GIJS vangen verbruikt minder diesel, woelt de zeebodem niet om en er wordt alleen in het seizoen gevist, van de lente tot het eind van de herfst. Duurzaamheid is de sleutel voor de toekomst van de visserij, aldus schipper Kees de Boer.

Voedingswaarden per eenpersoonsportie (richtlijn):
energie 2100 kJ/500 kcal, vetten 37 g, waarvan verzadigde vetzuren 13 g, eiwitten 27 g, koolhydraten 15 g