Hangop van boeren karnemelk

geserveerd met aardbeien

ZTRDG personenZTRDG personenZTRDG personenZTRDG personen | ZTRDG bereidingstijdca. 15 minuten + 24 uur wachten

| 4 |
Hangop van boeren karnemelk

Ingrediƫnten:

2 liter GIJS boeren karnemelk, 1 vanillestokje, 1 eetlepel honing, 300 gram GIJS zomerkoninkjes of GIJS kasaardbeien, 75 gram geschaafde pure chocolade

Bereiding:

Maak een schone, witte theedoek nat met koud water en wring uit. Leg de theedoek in een vergiet en zet het vergiet op een pan of kom. Giet de karnemelk in het vergiet met de theedoek. Zet minstens 24 uur in de koelkast.

Snijd het vanillestokje in de lengte doormidden en schraap het vanillemerg eruit. Haal de hangop uit de koelkast en giet het vocht dat in de pan of kom terecht is gekomen weg. Haal met een lepel de hangop van de theedoek af en doe in een mengkom. Meng de hangop met de honing en het vanillemerg. Serveer met GIJS zomerkoninkjes en geschaafde pure chocolade.

LET OP! Begin een dag van tevoren met het maken van de hangop!

Toetje

Ontbijt/lunch

Kooktijd:
Totale tijd:

Goed om te weten:
De boeren karnemelk van GIJS is uiterst geschikt voor het maken van hangop! Doordat de karnemelk iets dikker is, heb je minder karnemelk nodig om voor vier personen hangop te maken. Ook is de hangop sneller klaar! Heerlijk vol van smaak en heel simpel om zelf te maken.

Voedingswaarden per eenpersoonsportie (richtlijn):
energie 1220 kJ/290 kcal, vetten 9 g, waarvan verzadigde vetzuren 4 g, eiwitten 20 g, koolhydraten 35 g