Hartige taart

met GIJS nagelkaas

ZTRDG personenZTRDG personenZTRDG personenZTRDG personenZTRDG personenZTRDG personenZTRDG personenZTRDG personen | ZTRDG bereidingstijdca. 30 minuten + 1 uur wachten

| 8 |
Hartige taart

Ingrediƫnten:

6 plakjes roomboter bladerdeeg, 250 gram GIJS kastanje champignons, 250 gram GIJS witte champignons, 300 gram verse spinazie, 2 rode uien, 4 GIJS eieren, 1 dl slagroom, 150 gram GIJS gerookte spekreepjes, 150 gram GIJS geraspte nagelkaas, snufje nootmuskaat, peper en zout

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 200 graden. Ontdooi het bladerdeeg. Snijd de champignons in plakjes. Snijd de rode uien doormidden, schil en snijd in plakjes. Verhit een koekenpan en bak de gerookte spekreepjes ca. 3 minuten. Voeg de rode uien en de champignons toe en bak nog eens 6-7 minuten, voeg indien nodig een scheutje olijfolie toe. Voeg in de laatste minuut de spinazie toe en laat slinken. Klop ondertussen de eieren los met slagroom, geraspte nagelkaas, nootmuskaat, peper en zout. Vet de bakvorm in en bekleed met het bladerdeeg. Vul de bakvorm met het groentemengsel. Schenk de geklopte eieren op het groentemengsel. Bak de taart 50-60 minuten in de oven. Garneer eventueel met bosui.

TIP! Lekker met een frisse salade

Hartige taart

Kooktijd:
Totale tijd:

Goed om te weten:
Op de boerderij wordt zuivel gemaakt van echt verse melk van de eigen melkkoeien. Meestal wordt direct na het melken al gestart met de zuivelbereiding. Met Echte Boerderijzuivel kies je dus voor een product dat ongeƫvenaard vers wordt bereid. Dat proef je!

Voedingswaarden per eenpersoonsportie (richtlijn):
energie 2050 kJ/360 kcal, vetten 39 g, waarvan verzadigde vetzuren 19 g, eiwitten 17 g, koolhydraten 16 g