Hartige wintertaart

met GIJS verse geitenkaas en GIJS gerookte spekreepjes

ZTRDG personenZTRDG personenZTRDG personenZTRDG personen | ZTRDG bereidingstijdca. 50 minuten

| 4 |
Hartige wintertaart

Ingrediƫnten:

4 bladen bladerdeeg, 400 gram aardappelen, 2 eetlepels honing, 125 gram GIJS verse geitenkaas, 150 gram GIJS gerookte spekreepjes, 2 GIJS Wellant appels, 2 stuks GIJS ei, 75 gram slagroom, 2 handjes verse bladspinazie, peper en zout

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Schil en snijd de aardappels in schijfjes. Kook de aardappelschijfjes (niet te gaar). Spekjes uitbakken. Schil en snijd de appels in partjes. Honing kort karamelliseren in de pan. Appelpartjes 1 a 2 minuutjes in de honing karamelliseren. Op het laatst de spinazie er doorheen roeren en pan van het vuur halen. Ovenschaal/springvorm (diameter 18 tot 20 cm) met bladerdeeg bedekken (geen boter nodig). Verdeel vervolgens de aardappelschijfjes over de bladerdeegbodem. Vervolgens de spekjes en de appel met spinazie er overheen. Eieren met de room mengen, peper en zout naar smaak toevoegen en vervolgens in de schaal gieten. Bovenzijde met geitenkaas beleggen. De schaal 20 minuten in de oven zetten.

Hartige taart

Kooktijd:
Totale tijd:

Goed om te weten:
Deze taart is erg feestelijk en verrassend, zeer geschikt voor feestelijke gelegenheden zoals kerst! De zoete smaken van de honing en appel zijn perfect in combinatie met de verse geitenkaas van GIJS.

Voedingswaarden per eenpersoonsportie (richtlijn):
energie 3050 kJ/610 kcal, vetten 49 g, waarvan verzadigde vetzuren 23 g, eiwitten 19 g, koolhydraten 52 g