Herfststamppotje met GIJS runderrookworst

Ingrediënten:

1 kilo kruimige aardappelen, 100 ml GIJS volle geitenmelk, 25 gram roomboter in blokjes, 100 gram geraspte GIJS nagelkaas, 250 gram kastanje champignons, 2 rode paprika’s, 75 gram rucola, 1 GIJS verse runderrookworst, olijfolie, peper en zout

Bereiding:

Breng een ruime pan met water en een snufje zout aan de kook. Schil de aardappelen en snijd in stukken. Kook in 20-25 minuten gaar. Zet ondertussen nog een pan met water op het vuur, breng het water net niet aan de kook. Gaar de verse runderrookworst 20-25 minuten in net niet kokend water. Snijd ondertussen de kastanje champignons in plakjes. Haal vervolgens de zaadlijsten uit de rode paprika’s en snijd in kleine blokjes. Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de kastanje champignons en de paprika ca. 8 minuten. Stamp de aardappelen met de melk en de boter. Voeg de nagelkaas, de kastanje champignons, de rode paprika en de rucola toe. Breng op smaak met peper en zout. Serveer met de runderrookworst.

TIP! Breng variatie aan in de smaak van je puree door kruiden toe te voegen, bijvoorbeeld gedroogde bieslook of verse peterselie

TIP! Dagje zonder vlees? Deze stamppot is ook heerlijk zonder rookworst en met wat extra kaas van GIJS.

Vier personen
bereidingstijd ca. 45 minuten