Ovenschotel

met spekblokjes en sperziebonen

ZTRDG personenZTRDG personenZTRDG personenZTRDG personen | ZTRDG bereidingstijdca. 1 uur

| 4 |
Ovenschotel

Ingrediƫnten:

700 gram kruimige aardappelen, 100 ml GIJS volle geitenmelk, 50 gram roomboter in klontjes, 700 gram GIJS sperziebonen, 150 gram GIJS spekreepjes gerookt, 250 gram GIJS kastanje champignons, 2 witte uien, 25 gram geraspte GIJS kruidenkaas, 4 eetlepels paneermeel, olijfolie, peper en zout, snufje nootmuskaat

Bereiding:

Breng water aan de kook met een snufje zout. Schil ondertussen de aardappelen en snijd in stukken. Kook de aardappelen in ca. 20 minuten goed gaar en giet ze af. Stamp de aardappelen fijn met de geitenmelk en 25 gram roomboter. Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.

Breng water aan de kook met een snufje zout. Dop de sperziebonen en snijd ze doormidden. Kook de sperziebonen ca. 5 minuten en giet ze af. Snijd de kastanje champignons in plakjes. Schil vervolgens de uien en snijd in ringen. Verhit de koekenpan en bak de spekreepjes ca. 3 minuten. Voeg de ui en de kastanje champignons toe en bak nog eens 5-6 minuten.

Verwarm de oven voor op 220 graden Celsius. Vet de ovenschaal in. Vul de ovenschaal met de sperziebonen en daarbovenop het champignon-ui mengsel. Bestrijk met de aardappelpuree. Verdeel de geraspte kruidenkaas, de paneermeel en vervolgens de overige klontjes boter erover. Bak de ovenschotel 15-20 minuten in de oven.

Hoofdgerecht

Kooktijd:
Totale tijd:

Goed om te weten:
Zorg ervoor dat je ovenschotel zo lang in de oven staat dat de korst mooi bruin en krokant is. Voor een extra lekkere smaak!

Voedingswaarden per eenpersoonsportie (richtlijn):
energie 2410 kJ/580 kcal, vetten 36 g, waarvan verzadigde vetzuren 16 g, eiwitten 18 g, koolhydraten 42 g