Pannenkoek

gevuld met kersen

ZTRDG personenZTRDG personenZTRDG personenZTRDG personen | ZTRDG bereidingstijdca. 15 minuten

| 4 |
Pannenkoek

Ingrediƫnten:

400 gram GIJS kersen, 100 gram GIJS pannenkoekenmeel, 1 GIJS vrije uitloop ei, 200 ml melk, 4 eetlepels GIJS jam framboos-peer, snufje zout, olie of boter om in te bakken

Bereiding:

Was de kersen en ontpit ze. Doe het meel in een kom. Mix het meel vervolgens langzaam met de melk, eieren en zout tot een glad beslag. Verhit olie of boter in een pan. Giet een kwart van het beslag in de pan. Bak de pannenkoek aan beide kanten goudbruin. Bak op deze manier alle pannenkoeken tot je beslag op is. Verwarm ondertussen de jam met 1 eetlepel water. Haal van het vuur en meng de kersen erdoor. Strooi de kersen over de pannenkoeken. Rol de pannenkoek op en snijd in stukjes.

TIP! Probeer ook eens GIJS Meergranen pannenkoekenmeel

Ontbijt/lunch

Toetjes

Kooktijd:
Totale tijd:

Goed om te weten:
Het kersenseizoen loopt, mede afhankelijk van het weer, van juli t/m augustus.

Voedingswaarden per eenpersoonsportie (richtlijn):
energie 920kJ/220kcal, vetten 5 g, waarvan verzadigde vetzuren 3 g, eiwitten 6 g, koolhydraten 36 g