Rabarbertaartje

met honing en vanille

ZTRDG personenZTRDG personenZTRDG personenZTRDG personenZTRDG personenZTRDG personenZTRDG personenZTRDG personenZTRDG personenZTRDG personen | ZTRDG bereidingstijdca. 60 minuten

| 10 |
Rabarbertaartje

Ingrediënten:

Rabarbercompote: 750 gram GIJS rabarber, 150 gram honing, 1 vanillestokje, kaneel
Appeltaartdeeg: 225 gram bloem, 150 gram roomboter, 75 gram basterdsuiker, 1/2 GIJS ei
Kruimeldeeg: 185 gram roomboter, 185 gram suiker, 3 gram zout, 185 gram bloem, 185 gram amandelmeel (fijngehakt amandelschaafsel)

Bereiding:

Meng alle ingrediënten van het taartdeeg tot een mooie deegbal. Wikkel het deeg in huishoudfolie en bewaar het in de koelkast. Verwijder de draden van de rabarber en snijd de helft fijn en de andere helft in kleine blokjes van ongeveer ½ centimeter. Verwarm in een pan de fijngesneden rabarber, de honing, de vanille en de kaneel en kook het geheel vervolgens tot moes. Voeg de kleine blokjes rabarber toe aan de rabarber moes en haal de pan van het vuur. Haal het taartdeeg uit de koelkast en rol het uit tot een halve centimeter dikte en drapeer het deeg in een taartvorm (diameter 20 cm). Vul de taartvorm met de rabarber moes. Meng vervolgens alle ingrediënten van het kruimeldeeg tot grove kruimels en verdeel deze over de rabarber moes. Bak de rabarber taart ongeveer 30 minuten in een voorverwarmde oven op 165 graden Celsius.

Zoete taart

Kooktijd:
Totale tijd:

Goed om te weten:
Amandelmeel is verkrijgbaar bij de bakker, in de natuurwinkel of op internet. Maar je kan het ook heel makkelijk zelf maken. Koop gepelde amandelen of amandelschaafsel, rooster ze in een droge pan en maal ze goed fijn in een keukenmachine of met een vijzel. Amandelen zijn erg gezond voor je. Ze bevatten goede vetten en veel eiwitten. Tevens bevatten ze weinig koolhydraten en veel vezels. Amandelmeel gebruiken in je taart geeft daarnaast een heerlijke smaak!

Voedingswaarden per eenpersoonsportie (richtlijn):
energie 3030 kJ/720 kcal, vetten 38 g, waarvan verzadigde vetzuren 19 g, eiwitten 12 g, koolhydraten 79 g