Stoofperencake

met noten

ZTRDG personenZTRDG personenZTRDG personenZTRDG personenZTRDG personenZTRDG personenZTRDG personenZTRDG personenZTRDG personenZTRDG personenZTRDG personenZTRDG personen | ZTRDG bereidingstijdca. 20 minuten + 1 uur wachten

| 12 |
Stoofperencake

Ingrediƫnten:

400 gram GIJS molenaars cake mix (GIJS cake mix bevat al suiker) of 200 gram reguliere boerencakemeel + 200 gram kristalsuiker, snufje kaneel, 200 gram roomboter op kamertemperatuur + om in te vetten, 4 GIJS eieren, 1 pot uitgelekte GIJS gestoofde peren, 75 gram gehakte hazelnoten, bloem om te bestuiven

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 160 graden Celsius. Doe de cakemix samen met de kaneel, de eieren en de boter in een kom. Klop alles ca. 5 minuten tot een glad beslag. Meng 50 gram hazelnoten door het beslag. Vet de cakevorm in met boter en bestuif met bloem. Doe het beslag in de cakevorm. Leg de stoofperen met het steeltje naar boven op het beslag. Bestrooi de cake met de rest van de hazelnoten. Bak de cake in 60-70 minuten gaar.

TIP! Lekker met een bolletje GIJS kaneel roomijs of opgeklopte slagroom

Taarten zoet

Kooktijd:
Totale tijd:

Goed om te weten:
De stoofperen van GIJS worden op vocht bewaard. Wanneer je stoofperen nog erg vochtig zijn, wordt je cake ook vochtig. Voor een luchtigere cake is het dus slim om de stoofperen eerst een tijdje uit te laten lekken en vervolgens droog te deppen met een stukje keukenrolpapier.

Voedingswaarden per eenpersoonsportie (richtlijn):
energie 1660 kJ/400 kcal, vetten 20 g, waarvan verzadigde vetzuren 10 g, eiwitten 6 g, koolhydraten 9 g