Herjan Schukkert

haringmeester uit Enschede

Zure haring is erg lekker in de salade, op toast, voor bij de maaltijd of als snack tussendoor.

Haringmeester Herjan Schukkert is al vele jaren betrokken bij het verwerken van haring bij Neptunus Seafood in Enschede. Neptunus is onderdeel van de Haasnoot Fish Group met meer dan 65 jaar ervaring van haringvangst tot de verwerking er van. De huidige eigenaren, Martin en Kees Haasnoot zijn inmiddels de 4e generatie die vol enthousiasme betrokken zijn.

De oorsprong van het bedrijf ligt in Katwijk waar de haring via IJmuiden binnen kwam. Later vestigde het bedrijf zich ook in Enschede, gezien de haring vanuit Noorwegen en Denemarken binnen kwam en ook de export naar onze oosterburen toe nam.

Naast zure haring verwerkt het familiebedrijf ook zoute maatjesharing. Per vangst wordt het vetgehalte gemeten. De volvette maatjesharing wordt gezouten, de minder vette haring wordt gebruikt voor de zure haring, rolmopsen en gemarineerde haring.

Nog steeds verblijven eigen mensen de hele haringperiode in Denemarken voor inkoop van haring en om voortdurend het proces te monitoren en waar nodig bij te sturen.

MSC certificering

MSC  certificering

MSC erkent en beloont duurzame visserijen. Alleen producten uit duurzame en goed beheerde visserijen mogen het blauwe MSC keurmerk dragen. Onder andere door het gebruik van de Twinrig vismethode met grote mazen is Ekofish sinds 19 juli 2009 de aanbieder van MSC-gecertificeerde schol.

Meer weten? www.msc.org/nl

Bekijk onze vissermannen