Ingrediënten:

6 plakjes roomboter bladerdeeg, 250 gram kastanje champignons, 250 gram witte champignons, 300 gram verse spinazie, 2 rode uien, 4 GIJS eieren, 1 dl slagroom, 150 gram GIJS gerookte spekreepjes, 150 gram GIJS geraspte nagelkaas, snufje nootmuskaat, peper en zout

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 200 graden. Ontdooi het bladerdeeg. Snijd de champignons in plakjes. Snijd de rode uien doormidden, schil en snijd in plakjes. Verhit een koekenpan en bak de gerookte spekreepjes ca. 3 minuten. Voeg de rode uien en de champignons toe en bak nog eens 6-7 minuten, voeg indien nodig een scheutje olijfolie toe. Voeg in de laatste minuut de spinazie toe en laat slinken. Klop ondertussen de eieren los met slagroom, geraspte nagelkaas, nootmuskaat, peper en zout. Vet de bakvorm in en bekleed met het bladerdeeg. Vul de bakvorm met het groentemengsel. Schenk de geklopte eieren op het groentemengsel. Bak de taart 50-60 minuten in de oven. Garneer eventueel met bosui.

TIP! Lekker met een frisse salade

Acht personen bereidingstijd ca. 30 minuten + 1 uur wachten