Rogier Scherpbier

Jan de Vries

Teler uit Harich

Oergranen zijn nog altijd in balans. Weerbaar en sterk


Het groeiproces duurt 10 maanden. In al die
maanden komt de boer niet op het land. Het
is een rustgebied, waar menig dier kan schuilen.

Bekijk onze andere bakkers

Bekijk onze bakkerijproducten

Rogier Scherpbier

Jan de Vries

Granenteler uit Harich

Oergranen zijn nog altijd in balans. Weerbaar en sterk


Het groeiproces duurt 10 maanden. In al die maanden komt de boer niet op het land. Het
is een rustgebied, waar menig dier kan schuilen.

Rogier is al 16 jaar werkzaam in de agrarische sector. In 2014 is Rogier gestart met zijn eigen bedrijf ‘Zonnespelt’. Hij verwerkt graan voor de Nederlandse markt en sinds kort heeft Rogier ook klein verpakkingen voor GIJS. Ongeveer 3 jaar geleden is het idee voor een spelt biertje begonnen. Met een paar vrienden ging Rogier in zijn vrije tijd bierbrouwen en dat smaakte niet verkeerd..!

Bekijk onze andere telers

Rogier Scherpbier

Rogier Scherpbier

bakker uit Lelystad

Ik sta voor lokaal, biologisch en gezond.


De biologische granen uit de Fevopolder
worden gemalen op molensteen. Ik selecteer de

granen op het veld om kwaliteit te waarborgen.

Bekijk onze andere bakkers

Bekijk onze bakkerijproducten

Ben en Rob de Rond

Ben en Rob de Rond

Rabarbertelers uit Hoeven

Doordat wij exact op het juiste tijdstip oogsten, is onze rabarber optimaal van smaak en kwaliteit.


Ben de Rond teelt samen met zijn zoon Rob kwaliteitsrabarber. Het familiebedrijf heeft meer dan twintig jaar ervaring in de rabarber. Rob is gespecialiseerd in Frambozen Rood; een rabarbersoort met een mooie donkerrode steel die buiten in de volle grond groeit. Deze rode rabarber is lekker friszuur van smaak. En dat komt doordat Rob en Ben op exact het juiste tijdstip starten met oogsten.


De Goliath is de specialiteit van vader Ben. Qua smaak is deze nog iets zoeter dan de Frambozen Rood variant. De steel is lichtrood en heeft een wit voetje. De Goliath valt onder bedekte teelt en groeit het best bedekt onder een laagje plastic, zodat de rabarberplant de warmte goed vast kan houden. Rob en Ben streven er naar om daarbij zo duurzaam en verantwoord mogelijk met grondstoffen en energie om te gaan. Zo wordt alle stroom die gebruikt wordt voor de teelt, opgewekt door zonnepanelen.

Bekijk onze andere telers

Arjan Biesheuvel

Arjan Biesheuvel

knoflookteler uit Slootdorp

Mijn knoflookpuree is heerlijk mild van smaak.


De knoflookpuree van Arjan Biesheuvel is zo bijzonder omdat Arjan zelf teelt en pureert. Arjan werkt met verse knoflook die hij rond juni/juli van het land haalt. Verse knoflook is milder van smaak dan gedroogde knoflook.

Arjan heeft een eigen ‘pureermachine’ die mooi grove stukjes knoflook maakt. Aan de knoflook wordt nog een klein beetje citroenzuur toegevoegd, voor een fris accentje en voor de houdbaarheid. Puur natuur dus.

De knoflookpuree is makkelijk te gebruiken in de keuken; met 1 of 2 theelepels breng je een gerecht op smaak.

Bekijk onze andere telers