Jan de Vries

Jan de Vries

Teler uit Harich

Oergranen zijn nog altijd in balans. Weerbaar en sterk


Het groeiproces duurt 10 maanden. In al die
maanden komt de boer niet op het land. Het
is een rustgebied, waar menig dier kan schuilen.

Appeltaart maken


Zelf toevoegen: 750 g. ongeschilde appels, 50 g.
suiker, 225 g. boter/margarine, 50 g. rozijnen, 1 ei
en 1 theelepel kaneel. Springvorm van ø 24 cm.

Bereiding: Verwarm de oven voor op 200°C (gasstand 4/5, heteluchtoven 170°C. Smeer het bakblik in met boter. Doe de mix, boter, ¾ van het geklutste ei in een kom en kneed tot er een homogene massa is ontstaan, maak hiervan een bol. Schil de appels en snijd ze in stukjes. Meng de appelstukjes, rozijnen, suiker en kaneel. Bekleed de vorm met een deel van het deeg, de rest uitrollen en reepjes van snijden. Deze in ruitvorm op de appeltaart leggen en bestrijken met het ei. In ± 60 minuten gaar bakken.

Voedingswaarden


Voedingswaarden per 100 g: energie 1479 kJ/ 353 kcal,
vetten 1,0 g, waarvan verzadigde vetzuren 0,1 g,
koolhydraten 76 g, waarvan suikers 24 g,
vezels 1 g, eiwitten 9 g, zout 0,1 g.

Bekijk onze andere bakkers

Bekijk onze bakkerijproducten

Rogier Scherpbier

Rogier Schepbier

Granenteler uit Lelystad

Oergranen zijn nog altijd in balans. Weerbaar en sterk


Het groeiproces duurt 10 maanden. In al die maanden komt de boer niet op het land. Het
is een rustgebied, waar menig dier kan schuilen.

De biologische granen uit de Fevopolder worden gemalen op molensteen. Ik gebruik oerrassen om kwaliteit te waarborgen.

 

Bekijk onze andere telers

Rogier Scherpbier

Rogier Scherpbier

bakker uit Lelystad

Ik sta voor lokaal, biologisch en gezond.


De biologische granen uit de Fevopolder
worden gemalen op molensteen. Ik selecteer de

granen op het veld om kwaliteit te waarborgen.

Bekijk onze andere bakkers

Bekijk onze bakkerijproducten

Ben en Rob de Rond

Ben en Rob de Rond

Rabarbertelers uit Hoeven

Doordat wij exact op het juiste tijdstip oogsten, is onze rabarber optimaal van smaak en kwaliteit.


Ben de Rond teelt samen met zijn zoon Rob kwaliteitsrabarber. Het familiebedrijf heeft meer dan twintig jaar ervaring in de rabarber. Rob is gespecialiseerd in Frambozen Rood; een rabarbersoort met een mooie donkerrode steel die buiten in de volle grond groeit. Deze rode rabarber is lekker friszuur van smaak. En dat komt doordat Rob en Ben op exact het juiste tijdstip starten met oogsten.


De Goliath is de specialiteit van vader Ben. Qua smaak is deze nog iets zoeter dan de Frambozen Rood variant. De steel is lichtrood en heeft een wit voetje. De Goliath valt onder bedekte teelt en groeit het best bedekt onder een laagje plastic, zodat de rabarberplant de warmte goed vast kan houden. Rob en Ben streven er naar om daarbij zo duurzaam en verantwoord mogelijk met grondstoffen en energie om te gaan. Zo wordt alle stroom die gebruikt wordt voor de teelt, opgewekt door zonnepanelen.

Bekijk onze andere telers