Schol van de Vissersmannen uit Urk
De gebroeders de Boer zijn de grondleggers van het visserijbedrijf Ekofish. Toen Urk nog een eiland in de Zuiderzee was viste de voorouders van de broers al op vis. Binnen de familie wordt de kennis over de visserij en de zee van vader op zoon overgedragen.
Zeeuwse mosselen van Kees van Damme
Kees van Damme uit het Zeeuwse Yerseke is de vijfde generatie Van Damme die mosselkweker en schipper van zijn eigen boot de “YE-58” is. Mosselkweken is min of meer akkerbouwen op de zeebodem.
Koninginnenharing van Caroline Romeyn
Haringmeester Carolien uit IJmuiden selecteert speciaal voor GIJS ‘Koninginnenharing’. Traditioneel gezien de hoogste klasse maatjesharing.
Gerookte vis van Gerrit Klooster
Rookspecialist Gerrit Klooster weet als geen ander hoe vis gerookt moet worden.
Klooster is een familiebedrijf waar al vijf generaties lang, met een traditie aan vakmanschap zorg wordt gedragen voor een eerlijk visproduct. Al sinds 1922 roken wij onder andere paling, haring, zalm en makreel.