Quiche met GIJS rookworst & GIJS boerenkaas

Ingrediënten:

1 GIJS fijne rookworst, 200 g verse boerenkool, 4 GIJS eieren, 1 grote rode ui, 50 g ongezouten roomboter, 1 tl gedroogde tijm, 6 plakjes deeg voor hartige taart (diepvries), 100 ml kookroom, 50 gr GIJS extra belegen boerenkaas, Zout en versgemalen peper.

Quichevorm (Ø 28 cm)

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 200°C. Snipper de ui. Verhit de boter in een hapjespan en fruit de ui 2 min. Voeg de boerenkool en tijm toe en laat al omscheppend slinken. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

Vet de quichevorm in. Bekleed deze met het ontdooide deeg voor hartige taart. Druk de randen aan en snijd overtollig deeg langs de rand weg. Verdeel de boerenkool over de taartbodem. rasp de kaas.

Klop de eieren los met de room en peper en schenk over de
vulling. (de boerenkaas kun je ook door de vulling mengen) Snijd de rookworst in plakjes en leg deze op de vulling. Bak de boerenkoolquiche in ca. 25 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar.

Bereidingstip:
Je kunt de quiche 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast. Eet hem op kamertemperatuur of verwarm hem
(30 min. in de oven op 150ºC.)

ook lekkere variatie is ipv boerenkool prei te nemen of een runder-, of kippenrookworst.

Vier personen
bereidingstijd
15 min. bereiden
25 min. oventijd
Tags: hartige taart, boerenkool, pesto, rookworst, makkelijk.