Ingrediënten:

4 sneetjes witbrood, 1 GIJS vrije uitloop ei, 125 ml melk, 1 eetlepel kristalsuiker, flinke snuf kaneel, 4 eetlepels GIJS aardbeienspread, 250 gram GIJS aardbeien, boter om in te bakken

Bereiding:

Was de aardbeien en verwijder het kroontje. Snijd de aardbeien doormidden. Klop het ei, melk, suiker en kaneel in een kom. Snijd de korstjes van het brood af indien je dit lekkerder vindt. Leg de boterham in het eimengsel en draai na vijf tot tien seconden om. Verhit de boter in een koekenpan. Bak de boterham aan beide kanten gedurende 3 tot 5 minuten. Bak op deze manier alle boterhammen. Bestrijk elk wentelteefje met 1 eetlepel jam. Bestrooi met de aardbeien. Garneer eventueel met een takje munt.

TIP! Lekker met roomijs

Goed om te weten:
Het vollegronds aardbeienseizoen loopt van juni t/m september (afhankelijk van het weer). GIJS kasaardbeien zijn verkrijgbaar van oktober t/m mei.

Voedingswaarden per eenpersoonsportie (richtlijn):
energie 890kJ/210kcal, vetten 4 g, waarvan verzadigde vetzuren 2 g, eiwitten 6 g, koolhydraten 35 g