Pruimentaart met hazelnoten

Ingrediënten:

1 kilo GIJS verse pruimen, 1 pak  appeltaartmix, 200 gram roomboter + om in te vetten, 50 gram suiker, 50 gram gemalen amandelen of amandel/hazelnoot mix, 2 GIJS eieren, 1 eetlepel bloem, 50 ml Amaretto, hazelnoot stukjes, bloem om te bestuiven

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Kneed appeltaartmix, 150 gram roomboter en 1 ei tot een samenhangend geheel. Laat het deeg 30 minuten opstijven in de koelkast. Smelt ondertussen de rest van de boter en mix met het andere ei, suiker, bloem, gemalen amandelen en amaretto. Was en halveer de pruimen en maak 2 kleine inkepingen in de achterkant, zodat het velletje in stukjes gaat, dat eet gemakkelijker. Als je hele grote pruimen hebt, snijd ze dan in plakjes. Vet de bakvorm in en bestuif met bloem. Haal het deeg uit de koelkast, rol uit en leg het deeg in de bakvorm. Giet het amandelmengsel op het deeg. Rangschik de pruimen met het vel naar boven op de mix. Besprenkel met de stukjes hazelnoot en bak 30-40 minuten in een (voorverwarmde) oven op 180 graden Celsius.

10-12 personen
bereidingstijd ca. 40 minuten + 1/2 uur wachten