Laagjestoetje van jerseykwark

Ingrediënten:

Wat heb je nodig:
GIJS jersey kwark (vol of mager)
GIJS granola
GIJS fruitspread
• (rood) fruit naar keuze
• witte chocolade

Bereiding:

Simpeler kan het bijna niet, dit dessert heb je in een handomdraai opgebouwd. Wissel de laagjes jersey kwark af met de granola en fruit. In het midden een laagje fruitspread. Eindig met een laagje kwark wat je decoreert met granola, fruit en witte chocolade.

Vier personen
bereidingstijd ca. 10 minuten

Warme pruimen in balsamico

Warme pruimen in balsamico geserveerd met yoghurt roomijs

Ingrediënten:

16 GIJS zoete pruimen, olijfolie, 75 ml balsamico azijn, 100 gram kristalsuiker, yoghurt roomijs

Bereiding:

Was de pruimen en snijd in de lengte doormidden en ontpit. Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan. Bak de pruimen 2-3 minuten. Blus af met balsamico azijn en voeg kristalsuiker toe. Breng aan de kook. Laat de pruimen ca. 5 minuten zachtjes koken. Serveer met yoghurt roomijs.

Vier personen
bereidingstijd ca. 20 minuten

Boeren geitenyoghurt met fruitroggebrood en rood fruit

Ingrediënten:

4 sneetjes GIJS fruit roggebrood, 75 gram GIJS Westlandse druiven, 75 gram GIJS frisse kersen, 75 gram bramen, 75 gram frambozen, 400 gram GIJS boeren geitenyoghurt, 1 zakje vanillesuiker

Bereiding:

Was al het fruit en leg van elk soort fruit 4 stuks apart voor de garnering. Haal de steeltjes van de kersen af en ontpit ze. Snijd de druiven doormidden. Meng de druiven met de kersen, de bramen en de frambozen. Meng de GIJS boeren geitenyoghurt met de vanillesuiker. Schep de yoghurt in vier hoge coupes. Schep het fruit bovenop de yoghurt. Verkruimel het GIJS fruit roggebrood erboven. Garneer met het apart gelegde fruit.

Vier personen
bereidingstijd ca. 15 minuten