Eierpotjes

met GIJS vrije uitloop eieren

ZTRDG personenZTRDG personenZTRDG personenZTRDG personen | ZTRDG bereidingstijdca. 20 minuten

| 4 |
Eierpotjes

Ingrediënten:

4 eetlepels GIJS verse geitenkaas, 4 GIJS eieren, 4 plakjes GIJS gedroogde woudham of duinham, boter om in te vetten, peper en zout

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Vet 4 kleine ovenschaaltjes in en leg in elk ovenschaaltje 1 plakje GIJS gedroogde woudham of duinham. Bestrooi met zout en peper. Schep vervolgens in elk ovenschaaltje 1 eetlepel GIJS verse geitenkaas. Breek het eitje erboven. Zet de kleine ovenschaaltjes in een grote ovenschaal. Vul de grote ovenschaal met water, net zoveel tot de kleine ovenschaaltjes tot halverwege onder staan. Bak 10-15 minuten in de oven.

TIP! Garneer met bosui en serveer met toast

Ontbijt/lunch

Kooktijd:
Totale tijd:

Goed om te weten:
Makkelijk en snel, maar erg lekker. De Franse benaming voor deze eierpotjes is ‘oeuf en cocotte’, een klassiek gerecht. Variatie is eindeloos mogelijk, en dus ook met de producten van GIJS. Probeer de eierpotjes bijvoorbeeld eens te maken met boerenham of met kastanje champignons.

Voedingswaarden per eenpersoonsportie (richtlijn):
energie 610 kJ/150 kcal, vetten 10 g, waarvan verzadigde vetzuren 5 g, eiwitten 11 g, koolhydraten 2 g