Lucian Nanning

Lucian Nanning

bakker uit Dedemsvaart

ik ben een bakkerszoon, dan zit dat in je bloed


Lucian Nanning is een echte Overijsselse koekenbakker. In zijn producten proef je al bijna 100 jaar vakmanschap.

In Dedemsvaart staat de bakkerij van Lucian.

De bakkerij van familie Nanning is in 1928 gestart door de overgrootvader van Lucian. “Mijn zus en ik zijn de vierde generatie in de bakkerij! De afgelopen 25 jaar hebben wij ons volledig gespecialiseerd in ontbijtkoek, gebaseerd op het traditionele recept van onze grootvader.

Onze ontbijtkoek onderscheidt zich door de ambachtelijke wijze waarop deze gebakken wordt. Alle soorten ontbijtkoek worden dagelijks vers gebakken en zijn daardoor smeuïg en zacht van karakter.”

Bekijk onze andere bakkers

Bekijk onze bakkerijproducten

Jan de Vries

Jan de Vries

Teler uit Harich

Oergranen zijn nog altijd in balans. Weerbaar en sterk


Het groeiproces duurt 10 maanden. In al die
maanden komt de boer niet op het land. Het
is een rustgebied, waar menig dier kan schuilen.

Appeltaart maken


Zelf toevoegen: 750 g. ongeschilde appels, 50 g.
suiker, 225 g. boter/margarine, 50 g. rozijnen, 1 ei
en 1 theelepel kaneel. Springvorm van ø 24 cm.

Bereiding: Verwarm de oven voor op 200°C (gasstand 4/5, heteluchtoven 170°C. Smeer het bakblik in met boter. Doe de mix, boter, ¾ van het geklutste ei in een kom en kneed tot er een homogene massa is ontstaan, maak hiervan een bol. Schil de appels en snijd ze in stukjes. Meng de appelstukjes, rozijnen, suiker en kaneel. Bekleed de vorm met een deel van het deeg, de rest uitrollen en reepjes van snijden. Deze in ruitvorm op de appeltaart leggen en bestrijken met het ei. In ± 60 minuten gaar bakken.

Voedingswaarden


Voedingswaarden per 100 g: energie 1479 kJ/ 353 kcal,
vetten 1,0 g, waarvan verzadigde vetzuren 0,1 g,
koolhydraten 76 g, waarvan suikers 24 g,
vezels 1 g, eiwitten 9 g, zout 0,1 g.

Bekijk onze andere bakkers

Bekijk onze bakkerijproducten

Rogier Scherpbier

Rogier Schepbier

Granenteler uit Lelystad

Oergranen zijn nog altijd in balans. Weerbaar en sterk


Het groeiproces duurt 10 maanden. In al die maanden komt de boer niet op het land. Het
is een rustgebied, waar menig dier kan schuilen.

De biologische granen uit de Fevopolder worden gemalen op molensteen. Ik gebruik oerrassen om kwaliteit te waarborgen.

 

Bekijk onze andere telers

Rogier Scherpbier

Rogier Scherpbier

bakker uit Lelystad

Ik sta voor lokaal, biologisch en gezond.


De biologische granen uit de Fevopolder
worden gemalen op molensteen. Ik selecteer de

granen op het veld om kwaliteit te waarborgen.

Bekijk onze andere bakkers

Bekijk onze bakkerijproducten

Geert Sijtsma

Geert Sijtsma

bakker uit Dokkum

Ik gebruik oude recepten in combinatie met nieuwerwetse machines


Het bakken zit Geert in de genen. Het is zijn grootvader, pake en bakker Gerrit geweest die de interesse voor het bakken aangewakkerd moet hebben. En dat zonder zijn grootvader gekend te hebben en zonder de bakkersgeuren vanuit zijn allerjongste jeugd te kennen. Nee, dat waren de geuren van de boerderij.

Bakkerij Sijtsma is een gespecialiseerd bakkersbedrijf in de mooie Friese Elfstedenstad, Dokkum. Geert Sijtsma heeft, nadat hij 25 jaar voor een baas in dienst was, de stap genomen om het bedrijf over te nemen. In die 25 jaar heeft hij de fijne kneepjes van het vak geleerd. Alle bakkersproducten zijn voorbij gekomen: van bruidstaart tot dagvers, koeken en natuurlijk en vooral het regionale streekproduct bij uitstek, het Friese suikerbrood (de sûkerbôle). Op de Bakkerij- en Horeca Vakschool in Leeuwarden heeft Geert zich de basisbeginselen van het bakken eigen gemaakt. Dit heeft hij in de praktijk verder uitgebouwd op een steenworp afstand van het keerpunt in de Elfstedenroute.

Geert levert nu sinds kort, samen met zijn vrouw Janneke, onder andere de GIJS Boerenmik en GIJS Fries suikerbrood. Fries suikerbrood hoort plakkerig te zijn, met kleine klontjes gekarameliseerde suiker. Ook de GIJS Boerenmik komt uit de bakkerij van Geert en Janneke. Geert maakt ze in een kleiner formaat waardoor ze handzamer zijn en iedere GIJS Boerenmik evenveel spijs bevat. Beide producten zijn het lekkerst met een beetje roomboter!

Bekijk onze andere bakkers

Bekijk onze bakkerijproducten

Roeland Huiskes

Roeland Huiskes

bakker uit Oldenzaal

ik ben een bakkerszoon, dan zit dat in je bloed


Roeland Huiskes is een echte Twentse ambachtelijke bakker. In zijn producten proef je niet alleen kwalitatief hoogwaardige grondstoffen, maar ook bijna 80 jaar vakmanschap.

In Oldenzaal staat de bakkerij van Roeland Huiskes. Zijn familie maakt al generaties lang brood en vruchtenbrood volgens Twentse receptuur. Voor GIJS maakt Roeland Huiskes onder andere de dubbelgevulde krentenwegge. Bij dit krentenbrood gaan er twee keer zoveel krenten in het deeg: dit maakt het brood extra smaakvol en smeuïg. Voor de GIJS Appelcake gebruikt Roeland Hollandse Goudreinetten, een appel-ras wat als het ware wegsmelt in de cake. De GIJS Ontbijtkoek is een bijzondere ontbijtkoek waar zelfs een klein schepje witte chocolade in verwerkt zit. Heerlijk met een beetje roomboter!

Bekijk onze andere bakkers

Bekijk onze bakkerijproducten

Hans Mulder

Hans Mulder

kaaskoekjesbakker uit Laar

Ik bereid mijn kaaskoekjes met natuurgerijpte Goudse kaas.


Mulder Ambachtelijke Kaaskoekjes is een familiebedrijf waar kwaliteit hoog in het vaandel staat. Net over de grens in het Duitse Laar maakt Hans Mulder zijn kaaskoekjes. Van échte oude Goudse kaas. Hans houdt het graag klein, zodat hij de koekjes alle aandacht kan geven. Hij doet bijna alles met de hand. Door het korstdeeg te laten rusten ontstaat die unieke kaassmaak. En zijn de koekjes lekker bros!

Bekijk onze andere bakkers

Bekijk onze bakkerij-producten

Marten Boonstra

Marten Boonstra

roggebroodbakker uit Joure

Wat je ook maakt als bakker, je werkt met een natuurproduct dat telkens weer anders reageert.


Vanaf zijn 17e werkt Marten al in de bakkerij van zijn ouders. Hij voert zijn werk met enorm veel passie uit.

In het Friese Joure bakt bakker Marten Boonstra het roggebrood op ouderwetse wijze. 325 jaar geleden, in 1687, startte de eerste Boonstra van deze familie als bakker in Friesland. Marten is daarmee de 10e generatie van een échte bakkersfamilie.
Vanaf zijn 17e werkt Marten al in de bakkerij van zijn ouders. Hij voert zijn werk met enorm veel passie uit. “Het bakker zijn is een afwisselend beroep. Wat je ook maakt als bakker, je werkt met een natuurproduct dat telkens weer anders reageert, hierdoor is elke dag weer anders.”

Op basis van het oude recept van de Friese Brea Bakker Theade maakt Marten traditioneel Fries roggebrood. De combinatie van dit recept, Martens productiewijze en het nodige handwerk zorgt voor een ambachtelijke kwaliteit en een natuurlijke smaak.

Bekijk onze andere bakkers

Bekijk onze bakkerij-producten