Peter & Pieter Strik

Peter & Pieter Strik

kersenteler uit Alphen


Firma P.J. Strik-Basten is gelegen in Alphen aan de Maas in de Gelderse streek Land van Maas en Waal. Peter en Tonny, hebben het bedrijf in 1991 opgericht en zijn gestart met de teelt van een 0,5 hectare frambozen. Toentertijd werkte Peter bij een hardfruitteler met frambozen in het pakket en daar is de wens om voor onszelf te beginnen gegroeid. Gedurende de eerste jaren hebben we ons assortiment uitgebreid met kersen, bramen en bessen.

Familiebedrijf


De kracht van ons is dat we heel veel eigen arbeid inbrengen. Als je met niets moet beginnen, er was geen eigen bedrijf van huis uit, valt het niet altijd om op te starten. We hebben maar liefst zeven zonen en vijf dochters. De kinderen groeien mee op met het bedrijf en iedereen draagt op zijn eigen manier een steentje bij. De een helpt bijvoorbeeld mee met de dagelijkse werkzaamheden op het bedrijf terwijl de ander op de kleintjes past. Tijdens het oogstseizoen is het erg druk en de vakantieperiode ziet er bij ons dus anders uit dan in een doorsnee gezin. Het is heel bijzonder dat we met zijn alle kunnen samenwerken. Met name de jongens zijn echt geïnteresseerd in de teelt en onze drie oudste zonen helpen naast hun studie al mee op het bedrijf. Naar verwachting zullen er wel een aantal in de voetsporen van hun vader en moeder treden.

Kersen rassen


Wanneer je op de veiling bent wordt pas echt duidelijk hoeveel soorten kersen er zijn. Wij telen zelf twaalf verschillende rassen. Onze hoofdrassen zijn Burlat, Merchant, Kordia, Regina en Karina. Daarnaast telen we o.a. ook nog Berlise, Techlovan en Samba. Kersen zijn meestal kruisbestuivers, dat betekent dat het stuifmeel van het ene soort zorgt voor bevruchting bij een ander soort. Tussen de hoofdrassen vullen we de rijen met andere rassen zodat we optimaal gebruik kunnen maken van kruisbestuiving. Het telen van een groot aantal rassen is niet alleen goed voor de bestuiving, maar hierdoor proberen we ook het risico te spreiden en ons seizoen zo lang mogelijk te maken.

Duurzaamheid


We proberen op ons bedrijf de natuur zoveel mogelijk in stand te houden. We houden bijvoorbeeld rekening met bijen en hommels en we beschermen ons gewas op diervriendelijke wijze tegen vogels. Daarnaast doen we er veel aan om onze medewerkers goede arbeidsomstandigheden te bieden. Vanaf het begin zijn we GlobalGap gecertificeerd en sinds kort hebben we ook de Tesco’s Nurture certificering.

Bekijk onze andere kersentelers

Jan van Essen

Jan van Essen

kersenteler uit Lienden

Mijn kersen zijn zo vol van smaak omdat ik ze op het juiste moment pluk!


Op fruitboerderij De Heerlijkheid in Lienden teelt Jan van Essen zijn kersen met hart en ziel. Deze familietraditie gaat al meer dan 100 jaar terug.

Bekijk onze andere kersentelers

Bekijk al onze producenten

Thijs van Overloop

Thijs van Overloop

kersenteler uit Yerseke

Voor mij moet een kers donkerrood van kleur zijn en vol van smaak.


De kersen van Thijs gedijen bijzonder goed in het zonnige Zeeland. Eerst samen met zijn vader Martien nu teelt Thijs zelf grote, smaakvolle kersen.

Bekijk onze andere kersentelers

Sander Slabbekoorn

Sander Slabbekoorn

kersensorterder uit Kapelle

Voor iedere klant kunnen wij gewenste kersen sorteren


Sander Slabbekoorn sorteert kersen voor Thijs en Johan. Door nauwe samenwerking kunnen deze Zeeuwse kersentelers beter inspelen op de vraag. Door van elkaar te leren kunnen ze steeds betere kwaliteit leveren.

Bekijk onze andere kersentelers

Jaco & Johan Elenbaas

Jaco & Johan Elenbaas

kersenteler uit Arnemuiden

De donkerrood gerijpte kersen zijn lekker stevig en vol van smaak!


In de fruitboomgaarden van Jaco & Johan Elenbaas groeien heerlijke kersen! De fruitbomen gedijen goed in de jonge kleigrond van Arnemuiden. Johan teelt er zijn kersen op natuurlijke wijze met hulp van regen, zon en zilte zeewind. Johan plukt op smaak de mooiste rijpe kersen.

Kersen zijn niet alleen heel erg lekker, ze zijn ook enorm gezond en bevatten vitamines en koolhydraten.

Tijdens het kersenseizoen verzorgt de familie Elenbaas rondleidingen (op afspraak) door de fruitboomgaarden van Arnemuiden. Leerzaam en lekker! Kijk voor meer informatie op www.landwinkelelenbaas.nl.

Bekijk onze andere kersentelers

Theo & Erik Vernooij

Theo & Erik Vernooij

fruitteler uit Cothen

Ik hoef toch niet uit te leggen waar de term ‘kersvers’ vandaan komt?


Al sinds de 17e eeuw worden bij Cothen aan de Kromme Rijn de lekkerste kersen geteeld. De familie Vernooy teelt al meerdere generaties kersen op hun boomgaard. Inmiddels teelt Theo, die zijn vak als het mooiste ter wereld bestempelt, maar liefst 40 verschillende kersenrassen! Zijn kersen behouden hun pure smaak doordat de boomgaarden op een natuurlijke manier worden verzorgd. En dat is precies waarom GIJS streekproducten de kersen bij Theo haalt!

De familie Vernooy organiseert jaarlijks aan het eind van de maand juni het kersenfestival waar tienduizenden mensen op af komen. Echt een feest voor jong en oud.

Bekijk onze andere kersentelers