Gerrit Klooster

Gerrit Klooster

Rookspecialist uit Enkhuizen

Al sinds 1922 roken wij onder andere paling, haring en makreel.


Het rookproces neemt gemiddeld 2 tot 3 uur in beslag. Tussentijdse controles garanderen een perfecte temperatuur en daarmee zachtheid en garing.

Visroken is een vak apart: de luchtvochtigheid, het soort hout en de grondstoffen hebben allemaal invloed op het rookproces. De visroker (of zoals wij hem noemen: rookspecialist) past zijn rookproces hierop aan voor een mooie constante kwaliteit.

Op vakkundige wijze wordt de vis gerookt op krullen van beukenhout. Het beukenhout zorgt voor de juiste smaak en hitte. Zo hoort ambachtelijk gerookte vis te smaken.

Een familiebedrijf waar al generaties lang, met een traditie aan vakmanschap zorg wordt gedragen voor een eerlijk visproduct.

Onze GIJS gerookte makreel en makreelfilet is afkomstig van het familiebedrijf van de gebroeders Klooster.

Op traditionele wijze wordt de makreel gerookt op krullen van beukenhout. Het beukenhout zorgt voor de juiste smaak en hitte. Zo hoort ambachtelijk gerookte vis te smaken.

De vis wordt zonder toevoegingen, behalve zout, gerookt op beukensnippers, wat garant staat voor die authentieke smaakbeleving.

Een familiebedrijf waar al vijf generaties lang, met een traditie aan vakmanschap zorg wordt gedragen voor een eerlijk visproduct.

In de fileerderij wordt de paling, makreel, forel, haring of zalm ontdaan van graat en vel. Dit is een secuur en tijdrovend werk dat bij Vishandel Klooster plaatsvindt onder strikt hygiënische omstandigheden. Want het uitgangspunt is en blijft een kwalitatief hoogstaand eindproduct.

Bekijk onze vis-producten