Haring van Herjan Schukkert
Haringmeester Herjan Schukkert is al vele jaren betrokken bij het verwerken van haring bij Neptunus Seafood in Enschede. Neptunus is onderdeel van de Haasnoot Fish Group met meer dan 65 jaar ervaring van haringvangst tot de verwerking er van. De huidige eigenaren, Martin en Kees Haasnoot zijn inmiddels de 4e generatie die vol enthousiasme betrokken zijn.
Schollen van de Vissersmannen uit Urk
De gebroeders de Boer zijn de grondleggers van het visserijbedrijf Ekofish. Toen Urk nog een eiland in de Zuiderzee was viste de voorouders van de broers al op vis. Binnen de familie wordt de kennis over de visserij en de zee van vader op zoon overgedragen.
Zeeuwse mosselen van Kees van Damme
Kees van Damme uit het Zeeuwse Yerseke is de vijfde generatie Van Damme die mosselkweker en schipper van zijn eigen boot de “YE-58” is. Mosselkweken is min of meer akkerbouwen op de zeebodem.
Gerookte vis van Gerrit Klooster
Op de visrokerij wordt op traditionele wijze vis gerookt en rookt o.a. de vissoorten makreel, haring, forel en zalm.
Enkhuizen lag, voor de bouw van de afsluitdijk, aan de Zuiderzee en is een van de traditionele vissershavens aan het huidige IJsselmeer.