GIJS streekproducten

GIJS haalt meer smaak uit de streek

Waar vind je het nog?

Echt ontbijtspek, op beukenhout gerookt, met die geur die je herkent uit duizenden. Boeren karnemelk die op traditionele wijze wordt gekarnd en bijzonder mild van smaak is. Zeeuwse cox appeltjes met hun mooie lange blos, die je doen watertanden.

GIJS haalt meer smaak uit de streek

Wij van GIJS struinen stad, land en erf af, op zoek naar de lekkerste producten van Nederlandse bodem. We werken samen met wel 80 boeren, bakkers en slagers. Stuk voor stuk trotse ambachtslieden met liefde voor hun vak.
De smaakjuweeltjes die we ontdekken komen uit alle hoeken van het land. Samen met onze gepassioneerde producenten zorgen wij ervoor dat niet alleen de lokale fans, maar iedereen door heel Nederland van al dit lekkers kan genieten.

Goede vraag: wat is smaak?

Smaken verschillen. Je moet ook echt zélf proeven dat GIJS streekproducten de uitzondering op die regel zijn. Wij zijn in ieder geval gek op al die lekkernijen die gemaakt zijn zoals alleen de kenners dat kunnen. We kijken, ruiken, proeven en luisteren naar de boeiende verhalen die de trotse makers ons vertellen. Zij kiezen voor smaak met hún bijzondere teeltmethode, raskeuze, favoriete ingrediënten en recepturen.

Van natuurgerijpte boerenkaas van Piet de Jong tot de hand-belegde bakkersbeschuiten van Richard Ribbink, van grove boeren snijleverworst van Gerard Ossenweijer tot handgeplukte malse sperziebonen van Maarten Schrijver. De passie en het vakmanschap waarmee zij deze specialiteiten maken is écht een vak apart, dat proef je zeker terug!

En een eerlijk verhaal!

Onze producten gaan niet over smaak alleen. Het verhaal van onze boeren, bakkers en slagers moet ook verteld worden. Zo wordt eten weer mensenwerk.

Van grond tot mond willen we de herkomst van ons eten laten zien. Daarom werken we met de beste ingrediënten die onze Nederlandse bodem te bieden heeft. En kennen we onze producten van haver tot gort.

Aan de keukentafel werken we steeds aan nieuwe plannen. Samen streven we naar zo oorspronkelijk mogelijke recepturen, met minimaal gebruik van onnodige toevoegingen en een duurzame productiemethode. Zo leggen we de lat steeds een stukje hoger.