Kaasboerderij van Schaik
Boeren kaas
‘‘Om 5 uur ‘s ochtends begin ik met melken. Na een uur of 8 is het tijd voor het bereiden van de kaas.”
In de kaasmakerij van familie van Schaik wordt boerenkaas gemaakt van de melk van eigen koeien. Daarom draagt de boerenkaas het keurmerk ‘Boerderijzuivel’. Om 5 uur ‘s ochtends begint Ton met melken. Na een uur of 8 is het tijd voor het bereiden van de kaas. Kaasmaken doet vader Johan en Ton springt bij waar nodig.
De kaas van de familie van Schaik draagt ook het Weidemelk certificaat. De koeien van Ton gaan zo veel mogelijk naar buiten. Dit is niet alleen fijn voor de dames, het gras draagt ook bij aan de juiste kwaliteit melk om boerenkaas van te maken. In het gras zitten zachtere vetten wat er voor zorgt dat de kaas ook lekker smeuïg blijft. En daar gaat het uiteindelijk om.
Voor GIJS streekproducten bereiden Johan en Ton oude boerenkaas. De kaas mag dus eerst nog een tijdje rijpen in het kaaspakhuis. Hier rijpt de kaas op een houten plank en wordt hij regelmatig gekeerd door de kaasmeester. Hoe langer de kaas rijpt hoe meer smaak en karakter de kaas krijgt.
Kaasboerderij van Schaik
Bekijk alle producten van

