Marcel Maas

Marcel Maas

Worstenmaker uit Hoensbroek

Smaak, daar ga ik voor.


Tijd, aandacht, vakmanschap en pure ingrediënten. Omdat goede smaak geen haast heeft.

In limburgse slagerij maken ze deze boeren (snij) leverworsten.

Bekijk onze andere slagers

Bekijk onze slagerij-producten

Marco Rutten

Marco Rutten

Worstenmaker uit Hedel

Smaak heeft geen haast, voor het rijpen van smaak neem ik echt de tijd.


Tijd, aandacht, vakmanschap en pure ingrediënten. Omdat goede smaak geen haast heeft.

Voor goede droge worst hoef je de grens niet meer over. Marco haalt goede smaak liever van dichtbij. En dus gebruikt hij uitsluitend vlees van Nederlandse bodem. Dit vlees wordt volgens ambachtelijk recept subtiel gekruid en in een eetbare natuurdarm gestopt. Voor elke 100 gram worst is 150 gram vlees gebruikt. Hierna worden de worstjes licht gerookt op beukenhout. En tot slot voegt Marco het belangrijkste ingrediënt toe: Tijd!

Rijpen

In de speciale rijpingskamer komen de worsten in ongeveer 5 weken op smaak. Door deze langzame, natuurlijke rijping krijgt elke worst zo zijn authentieke smaak. Want goede smaak heeft geen haast.

Bekijk onze andere slagers

Bekijk onze slagerij-producten

Paul Krekels

Paul Krekels

Slager Paul Krekels uit Hoensbroek

Echt alle smaak blijft behouden door dit proces


Paul is sinds jonge leeftijd kind aan huis bij slagerijen. Niet verwonderlijk gezien zijn vader en opa hem de liefde voor het vak van generatie op generatie hebben doorgegeven. Paul heeft het vak geleerd in de praktijk, door het te ‘stelen’ met zijn ogen. Nu maakt Paul in de onlangs nieuwgebouwde productiekeuken de lekkerste stamppotten en is hij een van de smaakmakers binnen het bedrijf.

De smaak van vroeger met de uitdagingen van vandaag.
Het geheim van stamppotten van Paul is: Langzaam garen in de verpakking

Een stamppot wordt normaal gesproken “kapot” gekookt, maar Paul ontdekte dat een stamppot zich uitstekend leent om lekker langzaam te garen in de verpakking. Naast behoud van smaak en kleur ontstaat dan als van zelf ook een goede houdbaarheid.

Voordelen van grondstoffen garen in de verpakking
Er gaat geen smaak “de lucht in” en deze wordt volledig behouden in het product.
Zoveel smaak kun je zelfs thuis door zelf vers te bereiden niet overhouden!
De smaak “verwatert” niet. (wij voegen geen vocht toe omdat het niet weg kan tijdens het garen).

Haal stamppot uit de verpakking en verwarm in een pan of in de magnetron in een geschikte magnetronschaal.

Bekijk onze andere slagers

Bekijk onze slagerij producten

Stephan Zwiers

Stephan Zwiers

spekroker uit Lith

We krijgen regelmatig bezoek van mensen die een blokje omrijden voor ons spek.


In Lith rookt Stephan Zwiers als slager binnen het familiebedrijf. Dit roken gebeurt volgens de traditionele manier, langzaam koud roken, De rookkast is in de loop der jaren wel wat professioneler geworden maar de bereiding is als vanouds. Het vlees wordt nog steeds met de hand klaargemaakt, zouten en het roken.

Stephan Zwiers is de derde generatie van het bedrijf Zwiersvleeswaren.

Wat ruim 80 jaar geleden begonnen is als een lokale slagerij in Oss is uitgegroeid tot een ambachtelijke rokerij met landelijke bekendheid.

De traditie in de bereiding van deze producten zijn van generatie op generatie gegaan en deze kennis is tegenwoordig uniek te noemen.

Traditioneel droogzouten en langzaam roken echt zoals ze dat vroeger. Dus net als toen met de hand gezouten en langzaam gerookt op beuken hout.

Door de traditionele bereiding zonder toevoegen van water zal het ook beter en lekker krokant weg bakken in de pan.

Bekijk onze andere slagers

Bekijk onze slagerij-producten

Jolijn Bleijlevens

Jolijn Bleijlevens

Slager Jolijn Bleijlevens uit het Limburgse Simpelveld

Maaltijdsalades heerlijk bij lunch, maaltijd, barbecue of buffet!


Jolijn staat al van kleins af aan in de slagerij waar ze de slagerskunsten van haar vader Alex afkeek.

Nu maakt ze in de Slagerij van Van Melik in hun onlangs nieuwgebouwde productiekeuken de lekkerste koude salades.

Limburgers zijn echte Bourgondiërs en weten als geen ander dat alleen de allerbeste grondstoffen zorgen voor de allerbeste smaak.

Ooit gehoord van “Kouw Sjotel” ?

De slagers rundvleessalade van Jolijn is nog echt naar limburgs recept, “Kouw Sjotel” wordt in Limburg van oudsher gegeten bij feestelijke aangelegenheden. De salade wordt rijk gevuld met rundvlees dat een hele nacht in bouillon gegaard is om de juiste malsheid en smaak te bereiken. Verder bevat de salade stukjes aardappel, zilveruitjes, augurk, doperwtjes, groente macedoine, weinig mayonaise en vooral heel veel smaak!

Macaronisalade uit Limburg?

De Macaronisalade zette Van Melik als producent op de Limburgse op de kaart. Gekookte pasta, rijk gevuld met reepjes Limburgse achterham, ananas, uitjes, augurkjes en een lichte friszoete mayonaisedressing. Hier kun je letterlijk van blijven eten.

Bekijk onze andere slagers

Bekijk onze slagerij producten

André van Rhee

André van Rhee

Slager uit het Gelderse Uddel

smaak heeft tijd nodig


Slager André van Rhee uit het gelderse Uddel is de derde generatie uit een echte slagersfamilie. Worstmaken leerde André van zijn vader. Ook stond hij meerdere keren in de top van Beste Worstmakerij van Nederland.

Spek


André weet als geen ander welke weg je moet bewandelen om echt goed spek te maken.
Zijn slagerij bestaat al meer dan 90 jaar, en zelf zit hij al 30 jaar in het slagersvak. Goed spek begint bij een varken wat een beter leven heeft gehad, je merkt dat met alles aan het vlees.

Bekijk onze andere slagers

Bekijk onze slagerij producten

Jack en Ben Keulen

Jack en Ben Keulen

slagers uit Hulsberg

Eerst het vlees aanbraden, dan laten sudderen; zoals je het thuis ook bereidt.


Jacks vader was al slager en maakte zijn zoon enthousiast voor het vak. In 1983 nam Jack samen met zijn vrouw Tonny de slagerij van zijn vader in Hulsberg over, gelegen in het mooie Heuvelland van Zuid-Limburg.

De slagerij is zijn lust en zijn leven. “Het vak van slager is zo veelzijdig! Ik ben bezig met uitbenen, maar ook met het ontwikkelen van nieuwe gerechten en het bereiden van de heerlijkste producten. Ik zou niets anders willen doen.”

Slagerij Keulen begon in 2004 met het produceren van deels typisch Limburgse, kant-en-klare gerechten, zoals goulash, Limburgs zuurvlees en hachee. Deze producten worden nog steeds gemaakt in de slagerij in Hulsberg net zoals vroeger met ‘grootmoeders kwaliteit’. De bereiding mag dan traditioneel zijn, maar wel met een moderne aanpak.

Bekijk onze andere slagers

Bekijk onze slagerijproducten