Zuurkoolstamppot
Slager Paul Krekels
GIJS Zuurkoolstamppot
Paul Krekels uit Hoensbroek maakt stamppotten zoals ze bedoeld zijn: bol van smaak en volgens een echt slagersrecept. Als kind was Paul altijd al te vinden in slagerijen, niet verwonderlijk aangezien zijn vader en opa ook slager waren.
Herkomst
Het geheim van Paul zijn zuurkool zit in het langzaam garen in de verpakking. Waar stamppotten normaal vaak "kapot" gekookt worden, zorgt deze methode ervoor dat smaak, kleur en structuur optimaal bewaard blijven. Omdat er geen vocht wordt toegevoegd, kan er niks verdampen en blijft de smaak volledig in de stamppotten aanwezig.
Smaak en gebruik
Het resultaat is dat je thuis een volle, pure stamppot op tafel kan zetten met de herkenbare frisheid van zuurkool. Lekker makkelijk om thuis op te warmen, samen met een rookworst en spekjes!
Ingrediënten & voedingswaarden
-
aardappel (52%), zuurkool (23%), ui, water, zout, specerijen, antioxidant (E300, E306), plantaardige oliën (raapzaad, palm, raapzaad volledig gehard), emulgator (E322), aroma, kleurstof (E160a), glucosestroop, aardappelzetmeel.
-
Energie 399 kJ / 96 kcal, vetten 5,2 g, waarvan verzadigde vetzuren 0,6 g, koolhydraten 9,4 g, waarvan suikers 0,7 g, vezels 2,0 g, eiwitten 1,5 g, zout 1,0 g.
-
Kan sporen bevatten van: gluten, ei, soja, melk, selderij, mosterd.