GIJS Vriendelijkste ei nóg vriendelijker door toepassing nieuwe vangmethode

Streekproducten van GIJS staan voor eten van dichtbij, producten die met liefde en aandacht door Nederlandse producenten gemaakt zijn. En dat proef je! Zo zijn de vrije uitloop eieren van GIJS afkomstig van kippenhouder David Janssen niet voor niks de eerste vrije uitloop eieren in Nederland die de maximale drie sterren Beter Leven waardering hebben gekregen. David zorgt namelijk met liefde en respect voor zijn kippen op de boerderij.

In het televisieprogramma KASSA, het consumentenplatform van BNNVARA werd tijdens de aflevering van zaterdag 3 april aandacht besteed aan het diervriendelijk vangen van legkippen. Wanneer een legkip geen eieren meer legt wordt deze uiteindelijk getransporteerd naar de slachterij. Voor dit transport worden de kippen gevangen, op enkele boerderijen gaat dit op een diervriendelijke manier. Helaas komt het ook nog vaak voor dat dit op een niet diervriendelijke manier gedaan wordt. De legkippen worden dan ondersteboven vastgepakt aan een of twee poten met als gevolg stress en pijn voor de kip.

Lekker en eerlijk geproduceerd eten beschikbaar stellen voor de consument, dit is waar wij van GIJS voor staan. De manier waarop blijven we, samen met de makers van onze producten, steeds verbeteren. Zo is er samen met boer David besloten om per direct de nieuwe diervriendelijke vangmethode te gebruiken als standaard. Zodat de kippen naast een prettig verblijf met alle ruimte, regionaal voedsel en zelfs speeltjes óók een stress en pijnloos transport krijgen. Want het vriendelijkste ei begint met een diervriendelijk leven voor de kip.

 

Meer weten over boer David en onze GIJS vrije uitloop eieren? Klik dan hier.