Het liefst verkoopt Dirk-Jan van Lutterveld zijn appels en peren als vers fruit. Maar fruit dat licht beschadigd is kan hij gebruiken voor de appel perenstroop, op deze manier krijgt al zijn fruit een goede bestemming.
Het overtollige fruit van Dirk-Jan is uitermate geschikt om stroop van te koken. Canisius is een Limburgs familiebedrijf dat al stroop maakt sinds 1903. Speciaal voor GIJS streekproducten bereidt Canisius het fruit van Dirk-Jan tot appel perenstroop.
Het maken van echte stroop is vakmanschap. Er wordt een concentraat gemaakt uit het fruit; 50% appel (Elstar, Goudreinet) en 50% peren (Conference). De stroop is puur natuur, er wordt niets aan toegevoegd.
Herkomst
De appel-perenstroop wordt bereid door familiebedrijf Canicius. Voor de appel-perenstroop van GIJS streekproducten werkt Canicius met een gescheide stroom fruit, zodat alleen het fruit dat Dirk-Jan aanlevert voor deze stroop wordt gebruikt.
Wanneer Dirk-Jan een goede oogst opbrengst heeft en te weinig B-kwaliteit voor de stroop vult hij zijn eigen fruit aan door fruit te sorteren van andere Nederlandse telers.
Ingrediënten & Voedigswaarden
Ingrediënten: geconcentreerd sap van 50% appels en 50% peren. Totaal gehalte aan suikers: 50% (natuurlijke vruchtensuikers). Bereid met 350 g appels en 350 g peren per 100 g stroop.
Dit product bevat alleen natuurlijke ingrediënten.
Voedingswaarden per 100 g: energie 838 kJ/200 kcal, 1,0 g eiwit, 62,0 g koolhydraten waarvan 52,0 g suikers, 0,0 g vet, 4,0 g voedingsvezel, <0,1 g natrium.
Allergenen: geen.
Maak ook kennis met onze ontbijtproducten!