De huidige boerderij is in 1975 gebouwd en ligt net buiten het dorp. Op de boerderij hebben Jan en Thera zo’n 250 melkkoeien en 150 stuks jongvee. Jan kent ze allemaal. “Als een van de koeien later bij het melken komt dan gebruikelijk, dan weet hij dat er iets mis is. Koeien zijn namelijk gewoontedieren. Als ze afwijken van hun geijkte patroon, dan is er wat aan de hand.
Want onze koeien, dat is echt mijn cluppie. We verzorgen ze zo goed we kunnen. Want wat je geeft, dat krijg je terug. Goede verzorging en goed voer zorgen voor goede melk. En dus voor een uitstekende basis voor onze kaas.” Aldus Jan.
Jan laat de koeien grazen in de wei, waarvoor hij in de zomer van 2016 ook een Weidemelk certificaat ontving.
Voor GIJS streekproducten bereiden Jan en Thera de boeren kruidenkaas, de boeren mosterd-dille en de boeren honingklaver. Deze kazen bereiden ze op de boerderij met de melk van hun eigen koeien.