Kaasboerderij Overbeek

boerenkaasmakers uit Benschop

Als kleine jongen had kaasmaken al mijn interesse.

Sjors Overbeek werkt samen met zijn broer Kees in het familiebedrijf dat zij van hun vader overnamen. Een boerderij met melkkoeien, varkens en een kaasmakerij. Vier dagen per week maken de broers boerenkaas. De kaas wordt op traditionele wijze bereid op hun eigen boerderij, met melk van eigen koeien. Maar tegelijkertijd maken de broers ook gebruik van nieuwerwetse techniek. Zo hebben de heren een moderne kaasmakerij waar ze graag met verschillende recepturen experimenteren.Sjors en Kees maken mooie speciaalkazen zoals diverse kruidenkazen waaronder brandnetel en truffel, maar ook een gatenkaas die een lekker zoetje heeft.

“De koeien grazen buiten, maar”, voegt Sjors er aan toe, “aan het eind van de middag gaan de dames ook graag weer naar binnen. Want ook in de stal wordt er goed voor de dames gezorgd.” Sinds de zomer van 2016 heeft de boerderij ook een Weidemelk certificaat.

De kaas mag eerst nog een tijdje rijpen in het kaaspakhuis. Hier rijpt de kaas op een houten plank en wordt hij regelmatig gekeerd door de kaasmeester. Hoe langer de kaas rijpt hoe meer smaak en karakter de kaas krijgt.
Voor GIJS bereiden Sjors en Kees boeren truffel, boeren brandnetel en de boeren gatenkaas.

Bekijk onze andere kaasmakers