Kaasboerderij Heemskerk

boerenkaasmakers uit Oud Ade

Onze kaas is zacht en vol van smaak

Tussen de bootjes aan de Kagerplassen in Zuid-Holland ligt Boerderij De Morgenstond, daar wonen Boris en Ellen Heemskerk met hun 3 dochters.

Het echtpaar is inmiddels de vierde generatie Heemskerk op deze boerderij. In 2002 hebben zij het bedrijf overgenomen van Boris’ ouders, Dick en Ina.

Als je Boris treft op de kaasboerderij dan tref je een boer die dolenthousiast vertelt over hoe geweldig echte boerenkaas maken is. ’s Morgens vroeg tegen 5 uur melkt hij zijn 75 koeien.

Van deze eigen melk wordt een paar uur later al kaas gemaakt. Als de wrongel rijp is, maakt Boris exact even grote kaasblokken die hij in de vormen perst tot ronde boeren kazen zoals we die kennen. Het op perfecte manier laten rijpen is de taak van Ellen. Het keren, coaten en vertroetelen van de kazen is ook vakwerk want te langzaam of snel indrogen van de kaas heeft allemaal effect op de smaak en ook de kwaliteit van het eindproduct.

De jong belegen boerenkaas wordt bereid met de weidemelk van de koeien van familie Heemskerk op hun eigen kaasboerderij. Het keurmerk ‘Boerenkaas’ waarborgt dit.

Het Boerenkaaspakhuis van Zijerveld’  rijpt de kaas verder en zorgt ervoor dat op de juiste leeftijd de kaas beschikbaar is.

SEPT | 2021

De grote winnaar is bekend! Boerderij De Morgenstond uit Oud Ade wint de Den Besten Cum Laude Award voor zachte kaas en zuivel. De boerderij is daarmee de overall winnaar van Cum Laude 2021. Ellen en Boris Heemskerk, van harte gefeliciteerd met jullie mooie prijs; jullie nemen de gouden melkbus mee naar huis. Knap gedaan!

Bekijk onze andere kaasmakers