Warme pruimen in balsamico

geserveerd met GIJS yoghurt roomijs

ZTRDG personenZTRDG personenZTRDG personenZTRDG personen | ZTRDG bereidingstijdca. 20 minuten

| 4 |
Warme pruimen in balsamico

Ingrediƫnten:

16 GIJS zoete pruimen, olijfolie, 75 ml balsamico azijn, 100 gram kristalsuiker, GIJS yoghurt roomijs

Bereiding:

Was de pruimen en snijd in de lengte doormidden en ontpit. Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan. Bak de pruimen 2-3 minuten. Blus af met balsamico azijn en voeg kristalsuiker toe. Breng aan de kook. Laat de pruimen ca. 5 minuten zachtjes koken. Serveer met GIJS yoghurt roomijs.

Toetje

Kooktijd:
Totale tijd:

Goed om te weten:
Het bijzondere aan dit gerecht is de combinatie van warm en koud. Daarom is het ook erg belangrijk de pruimen met het ijs van GIJS te eten. De hoeveelheid suiker die je toe moet voegen hangt af van je eigen smaak. Ben je een zoetekauw en hou je niet zo veel van zure smaken? Voeg dan iets meer suiker toe dan het recept aangeeft.

Voedingswaarden per eenpersoonsportie (richtlijn): 
energie 1290 kJ/310 kcal, vetten 8 g, waarvan verzadigde vetzuren 3 g, eiwitten 3 g, koolhydraten 56 g